Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Jacques Houdek otvorio ''Advent u Mariji Bistrici''

Vatromet za početak bistričkog Adventa! Sve skupa završava dočekom u podne i velikom tombolom – prva nagrada automobil


Svečano je otvoren još jedan ''Advent u Mariji Bistrici''. Prvo je događanje održano je još jučer u Općinskoj knjižnici i čitaonici, gdje je otvorena izložba slika Antonije Dvorski iz Novog Marofa "Budi to što jesi: život kroz sliku i riječi", a u Caffe & Cocktail baru Bar.Bar feštalo se  uz TS Laganica.

No, svečanost otvorenja održana je večeras. Čast da koncertom otvori ovogodišnji, 11. po redu ''Advent u Mariji Bistrici'' pripala je Jacquesu Hodudeku, čiji koncert na trgu uz pranju na klaviru Mate Matoševića još traje.

Raspjevani Jacques brzo je na svoju stranu pridobio brojnu publiku na središnjem bistričkom trgu, gdje vlada sjajna atmosfera, a poslužilo je i vrijeme. Za sve kojima je malo zima, tu je bogata ponuda na trgu i hrane i pića i toplih napitaka, ali i suvenira, kako adventskih ili već i božićnoj, tako i tradicionalnih bistričkih.

Ni ovaj puta nije izostao veliki vatromet na početku. Inače, tematski prvi je vikend ''Adventa u Mariji Bistrici ''Vikend duhovne glazbe, što će se osjetiti sutra. Već od 10 sati na središnjem bistričkom trgu, na rasporedu je Svečanost paljenja prve adventske svijeće uz nastup Limene glazbe KUD-a Lovro Ježek, a potom slijede dva koncerta Duhovna glazbe, u 12 sati Dragutina Hrastovića, te od 15 sati Antonija Tkalca.

Spomenimo kako su svete mise zornice u Svetištu MBB za vrijeme došašće svako jutro u 6.30 sati. Ostale mise su radnim danom u 10.30 i 18, subotom u 11 i 18, a nedjeljom i blagdanom 9, 11 i 16 sati.

Bogati program ''Adventa u Mariji Bistrici'' pronađite ovdje, a ne zaboravite da se ove godine nakon dvogodišnje pauze na Doček u podne vraća velika tombola, sa prvom nagradom – automobilom Hyundai Bayon.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook