Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Djeca preuzela vlast

Održan 30. Bistrički fašinek


Turistička zajednica Općine Marija Bistrica i ove je godine organizirala tradicionalni Bistrički fašinek, koji se nakon tri godine pauze vratio na središnji bistrički trg. Naime, 29. Bistrički fašinek održan je 2020. godine, pa su uslijedile dvije 'korona godine', i organizacija Virtualnih fašinka 2021. i 2022. godine, a nakon pauze prošle godine, jubilarni 30. Bistrički fašinek održan je jučer.

No, ovaj puta moto je bio 'Deca prevzimaju vlast', pa nije bilo sudjelovanja odraslih grupa, već su ovogodišnju priredbu na svojim leđima iznijela djeca i njihovi voditelji. U povorci od OŠ Marija Bistrica, uz pratnju Limene glazbe KUD-a ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica, stigli su: Zlatarbistričke mažoretkinje, Učenici OŠ Marija Bistrica i Djeca Dječjeg vrtića ''Pušlek''.

Nakon toga na središnjem bistričkom trgu uslijedili su i njihovi nastupi i predstavljanje maski, a po njihovom završetku, na rasporedu je bila i predstava za djecu kazališta Goranga ''Klaunovska posla''. Za humanitarnu prodaju krafni, koje su i same ispekle, pobrinule su se članice Udruge ''Hrvatska žena'' Marija Bistrica. 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook