Prethodni članak
Sljedeći članak

"Dođite i uplovite s nama u neki novi, čudesan i pomalo pomaknut svijet"

Film ''Doba'', Marte Čaržavec ovog petka u Kulturnom i turističko - informativnom centru Konjščina


Kulturno i turističko - informativni centar Konjščina ovog je petka domaćin eksperimentalnog filma "Doba", režiserke i glumice Marte Čaržavec, obrta VIZUALIA i Florijana Lacka. Riječ je o filmu koji prikazuje četiri faze života kroz četiri godišnja doba.

Ovaj kratkometražni eksperimentalni film referira se isključivo na vlastitu formu, prepliće se s novim tehnologijama, a njegova obrada slikovne vizualne i zvučne građe pružit će vam jedinstveno iskustvo.

- Ono što je bila polazna točka filma je sloboda i oslobođenje, dovođenje stvari, pojava i situacija u neočekivane odnose. U filmu se igramo sjećanjima, sažimamo povijest, povezujemo se s pretcima, s onom što je sada i tu, ali i s onim što bi moglo biti – iako je to relevantno. Svaka životna minuta drugačija je od one koja slijedi, svaki naš dan ima svoju ljepotu, svaka životna faza svoju priču... Životne situacije, od djetinjstva do starosti, pokušali smo ukalupiti u 13 minuta sa željom da u gledatelju probudimo emociju, unutarnji kolaps te da mi, kao autorski tim, nešto pružimo gledatelju koji onda to prima na sebi svojstven način ili s druge strane potpuno odbaci - pojašnjava režiserka i glumica Čaržavec te poziva sve zainteresirane da u petak uplove zajedno s njima u neki novi, čudesan i pomalo pomaknut svijet.

Vrata konjščinskog centra otvaraju se u 18.50 sati, a ulaz je besplatan uz škrabicu za donacije.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook