Prethodni članak
Sljedeći članak

CIJELI ŽIVOT POSVEĆEN DJECI: Dječji vrtić Zipkica u mirovinu otpratio obožavanu tetu Mirjanu


Početkom mjeseca ožujka, djelatnici i djeca Dječjeg vrtića Zipkica otpratili su u mirovinu kolegicu Mirjanu Besednik koja je cijeli svoj radni vijek, pune 42 godine radnog staža provela kao odgojitelj, radeći najprije u sklopu Osnovne škole Zabok, a osamostaljivanjem vrtića kao djelatnik Dječjeg vrtića Zipkica.

Njezin radni vijek započeo je još u Strosmayerovoj ulici 12, u staroj montažnoj kućici u kojoj je vrtić radio s dvije odgojno - obrazovne skupine djece te je se zasigurno sjećaju svi koji su tih godina svoje vrtićke dane proveli na toj lokaciji. Kako se razvijao predškolski odgoj u gradu Zaboku, tako je i ‘’teta’’ Mirjana razvijala svoja iskustva i vještine u radu s djecom. ‘’Teta’’ Mirjana je od onih odgojitelja koji su neumorno radili na sebi, otvorena za sve novosti koji se tiču pedagoške struke, bila je spremna dati cijelu sebe za dječji osmijeh i djetetov uspjeh. Izuzetno je puno ulagala u obogaćivanje pristupa u radu s djecom, kvalitetno planirala cjelokupni odgojni proces, a u radu se prvenstveno vodila interesima i potrebama djece i uspješno zadovoljavala iste.

 

Svi djelatnici, bivši i sadašnji roditelji i djeca zasigurno će pamtiti njezinu empatiju, toplinu i komunikaciju na kojoj joj se može pozavidjeti - imala je sposobnost najveću dječju graju smiriti bez povišenog tona... - Našu Mirjanu krasi i neopisiva skromonost. Nikad se nije htjela izdvajati od ostalih, među prvima je napredovala u zvanje odgojitelja mentora, ali je svoja iskustva u radu nesebično dijelila s ostalima u kolektivu i nastojala ostale kolegice zainteresirati za rješavanje određenih odgojnih dilema te se kontinuirano stručno usavršavala i radila na sebi i svojim kompetencijama. Posao odgojitelja je težak, odgovoran i zahtjevan, pun izazova i nepredvidivih situacija, nerijetko opterećen prevelikim brojem djece u grupi, no ‘’teta’’ Mirjana se nikada nije žalila. U svemu je pronalazila pozitivu, prihvaćala svu težinu posla s lakoćom i razumijevanjem te širila vedrinu i veselje. Divno je bilo imati takvu suradnicu i zato našoj dragoj kolegici želimo sretne, zdrave i zaslužene umirovljeničke dane u kojima će uživati i dalje u društvu onih kojma je bila posvećena cijeli život - djeci - svojim unucima, poručuje ravnateljica Dijana Lovinčić - Crnković i djelatnici DV Zipkica.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program