Prethodni članak
Sljedeći članak

VIDEO: Grad Zabok priuštio je premijerno prekrasnu poetsko - glazbenu večer - Svim divnim ženama

'Ljubav je težnja, čežnja, sreća, ljubav je tuga, žal i bol. Ljubav je pogled, poljubac i isprepleteni prsti. Ljubav je biti s nekim, dijeliti dobro i loše, ali ljubav je i biti sam sa sobom ako je to bolje nego biti sam s nekim. Ljubav je cjeloživotno putovanje i traženje...


Grad Zabok prvi je prepoznao vrijednost umjetnika koji dolaze iz dva, naizgled različita kulturna svijeta. Novinar, urednik i već etablirani pjesnik Nikola Kristić i glazbenik onog najšireg područja, iznimni pijanist i skladatelj koji spaja ta dva umijeća Matej Meštrović izveli su u Galeriji grada Zaboka premijerno recital koji će biti vjerojatno povijesno zabilježen. Glazbeno poetska večer 'Svim divnim ženama – poezija i glazba s ljubavlju' koju su izveli pred publikom u galeriji, ali preko i live streama u cijelom svijetu svima je pružila lijepo, toplo, emotivno, pozitivno, sve ono što nam u ova krizna vremena iznimno treba. Ovakav spoj još se nije vidio na ovim prostorima, a kako je rečeno, ako je bio, bilo je to prije mnogo godina, desetljeća i stoljeća. A u poetsko – glazbenom recitalu osjetilo se sve što kaže pjesnik o ljubavi: 'Ljubav je težnja, čežnja, sreća, ljubav je tuga, žal i bol. Ljubav je pogled, poljubac i isprepleteni prsti. Ljubav je biti s nekim, dijeliti dobro i loše, ali ljubav je i biti sam sa sobom ako je to bolje nego biti sam s nekim. Ljubav je cjeloživotno putovanje i traženje. A i kad pomislimo da smo je našli, ne radujmo se prerano, možda je to tek osmijeh ironični. Ljubav je bezbroj pitanja i malo odgovora ili odgovora uopće nema. Kako god bilo, imamo stihove, poeziju i glazbu'. I upravo to je ovaj dvojac iz, kako bi se moglo činiti, različitih kulturnih svjetova, podario publici, a kraj prekrasne večeri upotpunio je svojim gostovanjem i Tomislav Goluban.


'Iznimno sam ponosan na suradnju s Matijom Meštrovićem, na to što radimo i ovo nam je prva suradnja. Spojilo nas je očito nešto umjetničko što nosimo jedan i drugi i ovo je premijera, ali čini mi se da ovo jest početak ali da će se nastaviti u nekim drugim koncertima. Poezija i glazba, jedno bez drugog ne ide i nekako smo se tu upravo našli, rekao je interpret i pjesnik Nikola Kristić koji je prenio emocije najljepših i najpoznatijih ljubavnih pjesama svjetskih i hrvatskih autora uključujući i svoje. 'Ideja je da svim našim divnim ženama, dakle svim divnim ženama, poklonimo ovaj prekrasan program poezije i glazbe koja se prožima. Grad Zabok je reagirao odlično i evo nas prvi put u Zaboku. Možda to bude povijesni događaj, dvoje ljudi koji nastupaju prvi put u Zaboku, rekao nam je Kristić vjerujući u ljepša vremena kada će se ovo sve ovo ponoviti i ponavljati pred većem brojem ljudi. Ovime, također je konstatirao, pokazali su primjerom da se kulturna događanja ipak malo bude i čini mu se da će travanj, svibanj, lipanj buknuti s takvim i sličnim događanjima i da će i glazbenici, pjesnici i glumci ipak doći na svoje, a najviše publika koja je, siguran je, željna ovakvih događanja.


Matej Meštrović bio je oduševljen prekrasnom dvoranom i profesionalnim uvjetima. 'Sve je na jako visokom nivou, izvanredan je klavir, sve je u jako lijepom ozračju i večer je posebna i inspirirana ljubavlju i poezijom, nečim što smo pokušati dati svima oko nas, a vjerujem u live streamu i puno šire, rekao je Matej Meštrović, umjetnik koji je nastupao u mnogim svjetskim dvoranama i koji je istaknuo da mu je potpuno svejedno gdje nastupa, je li to New York ili Zabok jer svaki nastup je posebna situacija u kojoj pokušava maksimalno dati sve od sebe, i svoje znanje, i inspiraciju i neku energiju publici koja ga gleda i sluša. 'Ovo je jedna jako lijepa prilika da nešto uživo i naravno u live streamu napravimo i nekako pružimo neku pozitivnu misao svima koji nas okružuju, rekao je Meštrović kojem je potpuno svejedno je li u publici 25 ili pet tisuća ljudi.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program