Prethodni članak
Sljedeći članak

Zatvorenik iz Lepoglave planirao ubiti sutkinju: ‘Postavit ću joj bombu u cvjetni aranžman‘


Zbog prijetnji smrću sutkinji istrage Županijskog suda u Varaždinu, prijavljen je stari znanac policije i pravosuđa Darijo R. (45), piše Jutarnji list.

"Kad izađem iz zatvora, likvidirat ću sutkinju Županijskog suda u Varaždinu. Postavit ću joj ručnu bombu u cvjetni aranžman na grobu njezine majke. Ako ne tako, naći ću neki drugi način da je riješim" – rekao je stari policijski znanac Darijo R. (45) svom zatvorskom cimeru N.D. u Izdvojenom odjelu Kaznionice u Lepoglavi. Bilo je to dovoljno da se njegov sustanar iz sobe trgne te napiše pismo navedenoj varaždinskoj sutkinji istrage u kojem joj navodi kako ima informacije o osobi koja priprema njezino ubojstvo.

U lepoglavsku ćeliju vrlo je brzo, sasvim opravdano, stigla policija pa je Darijo R, kao istražni zatvorenik, zaradio još jednu kaznenu prijavu. I opet za prijetnje smrću.

Trenutno se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u splitskom zatvoru te čeka suđenje zbog svog posljednjeg, lepoglavskog grijeha. Prema kaznenoj prijavi, prijetnje su uslijedile zbog netrpeljivosti prema sutkinji istrage koja je prema njemu postupala u okviru svoje službene dužnosti, a zbog svega mu prijeti novih 14 mjeseci zatvora.

I dok se okrivljeni brani šutnjom, njegov ‘druker‘ iz ćelije prisjetio se kobnog dana iz studenog 2022. kada mu je sustanar Darijo R., otkrio bolesni plan.

- Dok je Darijo konzumirao Suboxone, vrijeđao je varaždinsku sutkinju. Zatim joj je počeo prijetiti govoreći da je o njoj prikupio sve informacije pa i one da zna gdje živi kao i da živi sama. Spomenuo je i da zna da svaki dan posjećuje majčin grob na varaždinskom groblju i da će osobno, kad izađe, postaviti bombu u cvjetni aranžman. Sve to mi se činilo ozbiljno što govori – prisjetio se N.D. koji je, pak, na taj način pokušao za sebe, u zamjenu za informaciju, ishoditi pogodnost u vidu puštanja na slobodu iz istražnog zatvora.

Upravo to je zaključila navedena sutkinja kad je primila njegovo upozoravajuće pismo iz Lepoglave.

- Shvatila sam to pismo kao pokušaj N.D. da protivno zakonu ishodi određenu odluku koja bi bila povoljna za njega. Pritom mislim na ukidanje istražnog zatvora jer je u pismu naveo da ja njemu pomognem i da će mi on tada reći ime osobe koja priprema moje ubojstvo. Nakon što mi policajci uručili poruku o pravima žrtve, tada sam saznala da bi Dario R. bio osoba koja je pripremala ubojstvo. Okrivljenom sam osobno određivala istražni zatvor 3 listopada 2022., a osobnim zapažanjem sam primijetila da se radi o konzumentu droge koji ima problema s agresivnim ponašanjem i da bi radi toga prijetnje, poput postavljanja bombe na grob moje pokojne majke kojeg često posjećujem, mogao ostvariti – rekla je varaždinska sutkinja.

Inače, Darijo R. je rođen u Sarajevu - kad nije u zatvoru. prebiva u Podravini. Po zanimanju je instalater grijanja, ali i kuhar, nema djecu i lošeg je imovinskog stanja. A iza sebe već ima nekoliko bezuvjetnih osuda zbog prijetnji smrću. U jednom je slučaju 2021. osuđen na godinu dana zatvora, a u drugom uz prijetnje sudilo mu se i zbog nasilja u obitelji te nanošenja ozljeda i oštećenja tuđe stvari radi čega je 2022. osuđen na godinu i osam mjeseci.

 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook