Prethodni članak
Sljedeći članak

FILMSKA POTJERA U ZAGORJU! Pijani vozač bježao policiji, koja ga je uhvatila i uhitila

Broj prekršaja koje je počinio je 'impresivan'


U subotu, 17. veljače oko 21,30 sati, prilikom nadzora prometa u Zlataru policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin, objavila je policija.

U pokušaju zaustavljanja prvotno se vozač nije zaustavio na znak svjetlećom tablicom „stop policija“, svjetlosnim i zvučnim znakovima na službenom vozilu policijskih službenika, već samo nastavio vožnju kroz mjesto Borkovec. Policijski službenici, službenim vozilom s uporabom svjetlosnih i zvučnih signala na policijskom vozilu krenuli su za navedenim, potom su dolaskom do Vinogradskog odvojka u gradu Zlataru uspjeli zaustaviti vozača.

Provedenim nadzorom, utvrđeno je kako je 40-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2,00 promila, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, isteklo mu je važenje vozačke dozvole, nije koristio sigurnosni pojas, a nakon što su ga policijski službenici pokušali zaustaviti kretao se sredinom kolnika, skretao bez uključivanja pokazivača smjera, nije se zaustavio na prometni znak stop i tijekom vožnje je isključio svijetla.

Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl.289., čl.199., čl.196., čl.163., čl.101., čl.52., čl.47., čl.44., čl.32., i čl.12., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 18. veljače oko 13 sati doveden na Općinski sud u Zlataru, gdje mu je produljeno zadržavanje na 8 dana te će biti zakazana glavna rasprava, 40-godišnjak je predan u Zatvor u Zagreb. 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook