Prethodni članak
Sljedeći članak

VIKEND NADZOR: Opet uhvaćeni pijani vozači! Evo koliko su napuhali


Tijekom pojačanog nadzora prometa tijekom proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska utvrđeno je ukupno 100 prometnih prekršaja i to: 31 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila, 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 49 ostalih prekršaja u prometu, objavila je zagorska policija.  

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu, 17. veljače, oko 22 sata, prilikom nadzora prometa u Krapinskim Toplicama, 31-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom s 2,15 promila alkohola u organizmu. Protiv 31-godišnjeg vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 1 300 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izdvajamo i kako je u subotu, oko 17 sati, u Bobovju zaustavljen 49-godišnji vozač koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,92 promila. 49-godišnjaku je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva alkohola te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 1 300 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Jučer, 19. veljače, oko 01,30 sati, u Mokricama zaustavljen je 36-godišnji vozač koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,79 promila, za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola zbog neobavljenog liječničkog pregleda.

36-godišnjak je uhićen te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 289., i čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od  2 700 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci te će danas biti doveden sa sud.

 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook