Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorska policija jučer uhvatila dva ''drogirana'' vozača. Danas su objavljeni detalji

  • Policija ilustracija

    Foto: Pixsell (Fotografija je ilustrativna i nije u vezi s navedenim događajem)


PU krapinsko zagorska objavila je kako su jučer, 9. lipnja, oko 2 sati na A2 kod Brezove, policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 52-godišnji hrvatski državljanin.

Provedenim nadzorom obavljeno je i preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je kod 52-godišnjaka utvrđena prisutnost droge, dok je vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza odbio. Daljnjim nadzorom u vozilu je pronađeno oko 3 grama kokaina.

Protiv vozača slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 282., čl.229., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, čl. 3., Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i čl.16., Zakona o osobnoj iskaznici sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 4.000 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Isto tako jučer 9. lipnja, oko 15,30 sati u Lugu Poznanovečkom, policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin.

Provedenim nadzorom obavljeno je i preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je kod 34-godišnjaka utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na ''THC', dok je vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza odbio.

Protiv vozača slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 282., Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 1.300 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook