Prethodni članak
Sljedeći članak

Objavljeni detalji nesreće u kojoj je poginuo dječak! Strašna tuga i bol: ‘Svi se tresemo, suze nam cure‘


Donja Vlahinička zavijena je u crnoj. Jutros oko 10 sati došlo je do stravične prometne nesreće u kojoj je jedno dijete izgubilo život. Kako doznaje Jutarnji list, riječ je o mališanu, starijem djetetu obitelji D.H. koji je teško nastradao ispred obiteljske kuće.

Neki od susjeda s kojima su razgovarali iz Jutarnjeg  kažu da je dječačić, koliko su čuli, istrčao na cestu.

- Kad smo doznali da je nastradao molili smo Boga samo da se izvuče i nadali se da će ga doktori u bolnici uspjeti spasiti. Nažalost, maloprije nam je stigla tužna vijest u selo. Život je nepravedan. Imao je velike snove pred sobom sigurno kao i sva djeca. Mislim da je imao šest godina - kaže za Jutarnji mještanka Donje Vlahiničke.

Drugi susjed ističe kako je bilo pitanje vremena da netko od te djece završi pod kotačima.

- Stalno se igraju na cesti. Pretrčavaju, zaletavaju se prema autima. Mi iz sela smo već izdresirani da vozimo slalom a koliko sam čula dječak je podletio pod auto jedne gospođe iz Križa koja će cijeli život nositi ogroman teret. Žao mi jako tog dječaka - dodao je drugi susjed.

Treći susjed kaže za Jutarnji da se sledio kad je jutros čuo sirene kroz selo, ali je tek naknadno doznao za tragediju kad je vidio i policijska vozila.

- Nema goreg nego kad roditelj mora pokopati dijete. Najveća bol je to koja se može doživjeti - zaključio je mještanin.

Izjavu je dao i obiteljski kum.

- Mi smo u šoku. I bez riječi. Nemjerljiva je to tragedija. Imao je šest i pol godina i trebao je krenuti na jesen u školu. Svi se tresemo, suze nam cure. - jecajući kroz suze kaže za Jutarnji obiteljski kum.

Na upit kako je došlo do tragedije napominje da se sve još utvrđuje i da se čeka da policija odradi svoj dio posla, a nakon što smo mu rekli da susjedi kažu da je dječačić istrčao iz dvorišta na kolnik, kaže nam: "Bio je na nogostupu. Nije istrčavao..."

Županijsko državno odvjetništvo iz Siska priopćilo je danas po završetku očevida, da je sedmogodišnje dijete smrtno stradalo u mjestu Donja Vlahinička uslijed naleta osobnog vozila kojim je upravljala 26-godišnja hrvatska državljanka, a istraga se nastavlja.

Prometna nesreća dogodila se jutros u 10 sati kod Popovače, u mjestu Donja Vlahinička.

Županijsko državno odvjetništvo iz Siska priopćilo je da je „prema dosad prikupljenim podacima, do prometne nesreće došlo na način da je vozačica osobnog automobila, hrvatska državljanka (1988.), upravljajući osobnim automobilom kolnikom Zagrebačke ulice u smjeru Popovače, prednjim dijelom vozila udarila u dijete (2017.) koje je uslijed zadobivenih ozljeda preminulo u Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u Sisku.“.

Očevid nesreće provela je dežurna zamjenica državne županijske državne odvjetnice u Sisku, u suradnji s prometnom policijom iz Kutine. Policijska uprava sisačko-moslavačka, u suradnji s državnim odvjetništvom, provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.

Državno odvjetništvo izdalo je naloge za provođenje dokaznih radnji, dodaje se u priopćenju.

 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook