Prethodni članak
Sljedeći članak

Vozio pijan, bez vozačke, zaradio pet dana zatvora

Iz policijske bilježnice


Jučer, 4. siječnja 2023. godine oko 21,20 sati, prilikom kontrole prometa u Svetom Križu Začretju, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao vozač koji kod sebe nije imao nikakav osobni dokument.

Izvršenim provjerama utvrđeno je kako se radi 24-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je automobilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, odnosno za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena, a također kod sebe nije imao niti prometnu dozvolu vozila.
Protiv 24-godišnjaka, zbog počinjenih prekršaja iz čl. 216 i 242. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i zbog prekršaja iz čl. 16. Zakona o osobnoj iskaznici podnijet je optužni prijedlog.

Danas 5. siječnja 2023. godine, oko 00,30 sati, u Velikom Trgovišću, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,39 promila, dok je daljnjim provjerama utvrđeno je kako mu je vozačka dozvola ukinuta zbog negativnih prekršajnih bodova, a također je utvrđeno kako je već kažnjavan za takve prekršaje.
Vozač je uhićen te je danas doveden na sud gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u Zagrebu od pet dana, izvjestila je PU krapinsko – zagorska.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook