Prethodni članak
Sljedeći članak

Vozač skrivio nesreću, izašao iz automobila, pa na njega naletio drugi, a na sve njih kamion


Teška nesreća dogodila se jučer ujutro na zagrebačkoj obilaznici kod Jakuševca. U svega nekoliko trenutaka došlo je do lančanog sudara u kojem su sudjelovala četiri vozila, tri automobila i jedan kamion. Srećom, nitko nije smrtno stradao, dok je jedna osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena, piše Večernji.

Sve se zbilo oko 5.45 jučer ujutro kada je mladić (21) vozeći Audi zagrebačkom obilaznicom dolaskom do 30. kilometra od čvora Jakuševec zbog nedržanja potrebnog razmaka naletio na Opel 33-godišnjakinje koja je vozila ispred njega. Opel se od siline udara počeo nekontrolirano kretati te je naposljetku udario u zaštitnu ogradu i rubnjak, navodi zagrebačka policija.

– Osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnjak se nakon rotacije i nekontroliranog kretanja zaustavio u lijevoj prometnoj traci, a nakon čega je vozač izašao iz vozila te se uputio pješice prema lijevoj prometnoj traci južnog kolnika autoceste A3 – dodaju.

Na mladića je u tom trenutku naletjela Škoda slovenskih registarskih oznaka koju je vozio 27-godišnjak. Od naleta pješak je odbačen dijelom na meki teren, a dijelom na lijevu prometnu traku. No, tu nesreći nije bilo kraja. Na sve je naletio i neoprezni vozač kamiona i to bez vozačke dozvole važeće kategorije.

– Prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, 46-godišnjak je upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, sjevernim kolnikom autoceste A3, u smjeru zapada, te obzirom da nije prilagodio brzinu kretanja vozila situaciju u prometu, naletio je na osobni automobil marke „Audi“ zagrebačkih registarskih oznaka – dodaje policija.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 21-godišnjak te mu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, dok je 33-godišnjoj vozačici liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.   

 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook