Prethodni članak
Sljedeći članak

UŽAS U PARKU! Muškarac (49) spolno zlostavljao dijete. Osuđen je

  • Sud ilustracija presuda

    Foto: Ilustracija/ Duško Jaramaz/ Pixsell


Muškarac (49) ovih je dana na Općinskim sudu u Bjelovaru osuđen zbog kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina na jednogodišnju uvjetnu zatvorsku kaznu, piše Bjelovar live.

Kako stoji u presudi, optuženi je 28. lipnja 2022. godine u parku preko puta škole, prišao jednom muškom maloljetnom djetetu, sjeo pored njega na klupu te mu počeo pričati o seksu.  Nakon toga je ruku stavio na dječakovo međunožje, počeo ga dirati oko noge i oko spolovila te upitao da li hoće da mu ga stavi.

Optuženi je tijekom suđenja odlučio šutjeti. Samo je kazao da se ne osjeća krivim tako da obranu nije želio iznositi.

Dijete je na sudu ispričalo svoje traumatično iskustvo iz parka. Muškarac ga je dodirivao te mu je govorio o spolnom činu, isti mu je i nudio. Dječak je nakon tih pitanja šutke sjeo na bicikl te se s prijateljem udaljio iz parka. U šoku dječak je ubrzo nazvao majku i sve joj ispričao. Naravno, o svemu je brzo obaviještena i policija.

Optuženog je prepoznao i dječakov prijatelj.

Optuženom je izrečen rok kušnje od tri godine što je period u kojem ne smije počiniti novo kazneno djelo, inače odmah ide u zatvor. Izrečena mu je i sigurnosna mjera liječenja od alkohola koju mora izvršiti u roku od 2 godine, a kako je presuda nepravomoćna, ima pravo na žalbu.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook