Prethodni članak
Sljedeći članak

VIKEND NADZOR: Policija dva vozača morala zadržati


Tijekom pojačanog nadzora prometa proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska utvrđeno je ukupno 85 prometnih prekršaja i to:

21 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila,

16 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

7 prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje i

34 ostala prekršaja u prometu.

 Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u nedjelju, 7. srpnja 2024. godine, oko 04 sata, u Svetom Mateju, gdje se 29-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim vozilom s 2,13 promila alkohola u organizmu nije kretao što bliže desnom rubu kolnika već je prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u osobno vozilo kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin. Oba vozača zadobili su lakše tjelesne ozljede koje su utvrđene u Općoj bolnici Zabok, objavila je PU krapinsko zagorska.

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u Jelenjaku, od 92 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Vlasniku vozila slijedi zahtjev za dostavu podataka o vozaču.

U petak, 5. srpnja, oko 20,30 sati, u Bedekovčini, tijekom nadzora prometa policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,82 promila. Vozač je isključen iz prometa te mu je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola.

Potom, u subotu, 6. srpnja oko 15,30 sati, tijekom nadzora prometa u Humu na Sutli policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 57-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,62 promila. Vozač je isto tako isključen iz prometa i određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola.

Zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 42-godišnjaka i 57-godišnjaka podnijeti su optužni prijedlozi s predloženim novčanim kaznama od 1 300 eura, kaznom zatvora 60 dana te zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook