Prethodni članak
Sljedeći članak

Uhićen načelnik općine koji je peglao službenu karticu u bordelu


Načelnik Općine Murter Toni Turčinov uhićen je jutros u svome domu dok se spremao za nove radne aktivnosti. U tijeku je pretres njegova doma i prostorija koje koristi, nakon čega će biti odveden na ispitivanje u tužiteljstvo. Turčinovo uhićenje potvrdio nam je njegov odvjetnik Fran Olujić kojeg je, kako smo pisali još ljetos, angažirao nakon što je shvatio da bi se zbog afere ‘Bordel‘ koju je otkrio Telegram, kao i onog što ona sa sobom nosi, mogao naći u potencijalnom problemu, piše Jutarnji.

- Mogu samo potvrditi da je moj klijent jutros priveden, ali o detaljima vam ne mogu ništa reći - rekao je kratko odvjetnik Olujić.

Koje sve točno inkriminacije organi progona stavljaju na teret Turčinovu nakon višemjesečnih provedenih izvida i proučavanja izdašne dokumentacije, još nije poznato.

Inače, krajem srpnja prošle godine, kad se u slučaj umiješao i PNUSKOK, pa su istražitelji pod palicom USKOK-a čak dva puta unutar jednog tjedna posjetili službene prostorije Općine, izuzeta je sva službena dokumentacija Općine unazad šest godina, točnije sve i jedan papirić od lipnja 2016. kada je Turčinov osvojio prvi mandat i zasjeo u načelničku fotelju.

Nevolje po Turčinova koje su lani dospjele u javnost bile su njegove austrijske ‘aktivnosti‘ točnije kada je u austrijskom noćnom klubu, peglajući službenu karticu, potrošio preko 11 tisuća kuna općinskog novca i čiji je trošak, navodno, pokušao potom prikriti kroz knjiženje. Turčinov je sredinom travnja 2019., točnije jedne noći između 1.37 i 3.38 sati u klagenfurtskom klubu La Cocotte, tri puta upotrijebio općinsku karticu ispeglavši, prema otkriću Telegrama, 1560 eura proračunskog novca. Nakon što je ta vijest preplavila medije, Turčinov se oglasio priopćenjem objasnivši između ostaloga da je omaškom, jer je riječ o istoj banci, zamijenio kartice uporabivši službenu umjesto privatne kartice.

Pritom se ispričao sumještanima napominjući da Općini Murter Kornati nije nastala nikakva materijalna šteta jer da je trošak smještaja za općinsku delegaciju u gotovo istom iznosu, pak, platio svojom karticom. Kao opravdanje za odlazak u austrijski noćni život ustvrdio je da je to bilo u svrhu promocije Općine, njezine budućnosti i što boljih turističkih rezultata.

A na računu kojim je načelnik pravdao svoje troškove navedeno je noćenje za 12 osoba kao i velika količina hrane i vina, no iz hotela Schlosswirt Ebenthal su na upit odgovorili medijima da njihov hotel sve račune noćenja s boravišnom pristojbom i VAT-om ispostavlja odvojeno od restoranske hrane i pića te da račun kojim ‘barata‘ Turčinov oni izdali nisu.

Za što je točno otišlo 1560 eura još se uvijek utvrđuje, međutim, kako doznajemo od upućenih u problematiku, u navedenom bordelu se ugostiteljske usluge kao i smještaj mogu platiti karticom, ali ne i ostatak ‘slatke ponude na crno‘ koji se plaća isključivo u gotovini, na ruke, oči u oči, piše Jutarnji.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook