Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija sinoć uhitila mladog Zagorca i zaplijenila mu auto. Danas ide pred sud


Foto: Ilustracija/Arhiva

U utorak navečer oko 19 sati policija je u Svetom Križu kod Tuhlja, prilikom redovite kontrole prometa, zaustavila 25-godišnjeg vozača koji je bio pod vidnim utjecajem alkohola, doznajemo iz PU krapinsko – zagorske.

Mladi Zagorec odbio je alkotest, a osim što je bio vidno pijan, policija je utvrdila i kako 25-godišnjak nikad nije položio vozački ispit.

Zbog svega toga je uhićen te je prenoćio u policiji, a vozilo mu je privremeno oduzeto.

Nakndano, policija je utvrdila da je riječ o vozaču koji je u protekle tri godine već tri puta osuđivan za iste takve prekršaje, stoga će danas tijekom dana biti odveden na sud.

Prema svemu sudeći, ako uzmemo u obzir dosadašnje slične slučajeve, vrlo lako bi se moglo dogoditi da mu sud trajno i zauvijek oduzme vozilo, proda ga i sredstva uplati u državni proračun.

"Protiv 25-godišnjeg vozača je podnijet optužni prijedlog te će danas biti doveden na sud zbog počinjenih prekršaja iz čl. 163., čl.216., i čl.282., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 1.450,00 eura, zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci, (nakon stjecanja prava), kaznom zatvora do 60 dana i prijedlogom za trajno oduzimanje vozila", priopćili su iz PU krapinsko - zagorske.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook