Prethodni članak
Sljedeći članak

Ubojica sa Srednjaka o brutalnom ubojstvu 67-godišnje V.B.: Spasio sam svemir!

  • policija uhićen

    Foto: Sanjin Strukic/Pixsell (Ilustracija)


Osumnjičeni za ubojstvo V.B. (67) u četvrtak navečer na Srednjacima u Zagrebu 35-godišnji Nj. B. nije bio raspravno sposoban kad su ga doveli ispred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu. 24 sata neslužbeno doznaju kako istražiteljima nije mogao govoriti o motivima ubojstva poznanice već je samo rekao "Spasio sam svemir".

Nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu tužitelji su podnijeli prijedlog da mu  odredi istražni zatvor  zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage prihvatio i poslao osumnjičenog  na mjesec dana u Remetinec.

Podsjećamo, NJ.B., koji je, neslužbeno doznaju 24 sata, poznavao sina ubijene i zaposlenicu farmaceutske kompanije, sumnjiče da je stan na četvrtom katu stambene zgrade u Ulici Srednjaci provalio u četvrtak oko 20.50 sati.

Odmah po ulasku u stan ju je napao te oštrim predmetom-nožem zadao više ubodnih- reznih rana po tijelu od posljedica čega je žena preminula dok se on s oružjem udaljio na adresu stanovanja na području Črnomerca. U petak su ga pronašli na adresi stanovanja gdje je uhićen te su ga potom doveli u službene prostorije policije. Nož s kojim je ubio  V.B. pronašli su nedaleko od adrese prebivališta osumnjičenog.

Podsjećamo, ženu je mrtvu u petak ujutro pronašao njezin sin nakon što su ga nazvali iz tvrtke u kojoj je radila jer se nije pojavila na poslu. Kada je našao mrtvu majku pozlilo mu je.

- Izgledao je kao da će se srušiti. Policajci su mu htjeli pozvati Hitnu pomoć, ali on je odbio. Jedna susjeda primila ga je u stan, a druga mu je donijela vodu i kekse. Od šoka nije mogao prozboriti ni riječ - dodala je susjeda.

S obzirom na to da na ulazu nema nadzornih kamera istražitelji su marljivo prikupljali snimke videonadzora s okolnih objekata počevši s obližnjim kioskom. Neslužbeno doznajemo kako su upravo te snimke pomogle da dođu do osumnjičenog.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook