Prethodni članak
Sljedeći članak

U samo šest sati zagorska policija utvrdila 192 prometna prekršaja

Od toga je bilo čak 178 prekoračenja dopuštene brzine


Temeljem Plana aktivnosti organizacije ROADPOL - mreže prometnih policija država Europe, na području cijele Hrvatske, a ujedno i na području u nadležnosti Policijske uprave krapinsko-zagorske, u razdoblju od 8. do 14. kolovoza provodi se pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

Tijekom jučerašnjeg dana, 10. kolovoza 2022. godine od 8 do 14 sati na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska provedena akcija nadzora brzine kretanja vozila, kojom prilikom su utvrđena ukupno 192 prometna prekršaja, od čega je bilo 178 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila te 14 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća izmjerena brzina vozila van naselja iznosila je 136 km/h na mjestu gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 km/h kod Dubrovčana, dok je najveća izmjerena brzina u naseljenom mjestu iznosila 97km/h na mjestu gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h u Stubičkoj Slatini.

- Cilj ove akcije je podizanje veće sigurnosti u prometu s obzirom da je nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila i dalje najčešći uzrok prometnih nesreća. Pozivamo sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi ugrozili sebe i ostale sudionike u prometu – kažu u policiji.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook