Prethodni članak
Sljedeći članak

STRAVA U ZAČRETJU: Majka (22) ubila bebu


U okolici Svetog Križa Začretja s petka na subotu, 22-godišnjakinja je ubila svoje novorođenče koje je pronađeno 29. lipnja.

Kako doznaje Zagorje.com, ona je uhićena, predana je pritvorskom nadzorniku, a proitv nje je podnijeta kaznena prijava nadležnom odvjetništvu. 

Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave krapinsko - zagorske. Nakon obavljenog očevida, tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.   

Priopćenjem se oglasilo i Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, koje je, kako stoji u priopćenju, 30. lipnja 2024., u službi dežurstva, povodom podnesene kaznene prijave nadležne policijske uprave, ispitalo hrvatsku državljanku (2002.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teško ubojstvo iz članka 111. točke 2. Kaznenog zakona na štetu novorođenčeta, nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage. 

˝Ovo državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja okrivljenice, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog posebno teških okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2., 3. i 4. ZKP-a). Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljenici 30. lipnja 2024., odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama˝, stoji u priopćenju.

 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook