Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavili se kao policajci i opljačkali 600 tisuća kuna. Vlasnika kuće premlatili. Čovjek je umro

Čeka ih dugogodišnji zatvor...


Na Županijskom sudu u Varaždinu donesena je presuda za teško razbojstvo počinjeno na blagdan Svih svetih u Selniku kod Ludbrega. Na okrivljeničkoj klupi našla su se trojica mlađih muškaraca, u dobi od 25, 34 i 36 godina.

Riječ je o državljanima Bosne i Hercegovine koji su proglašeni krivima da su 1. studenoga 2019. u Selniku, zajedno s još jednom osobom, počinili navedeno kazneno djelo. Dok je 26-godišnjak bio u vozilu pazeći da netko ne naiđe i u pripravnosti da se vozilom mogu brzo udaljiti, navodi se u presudi, ostali okrivljenici su ušli u kuću oštećenika (1959.) i lažno se predstavili kao policijski službenici. Nakon toga su ga izudarali šakama i nogama po glavi i trupu istovremeno više puta tražeći od njega da im preda novac. Oštećenik im je, u strahu za svoj život, predao svoj novac u iznosu od 600.000,00 kuna, nakon čega su se okrivljenici vratili s novcem do vozila u kojem ih je čekao 26-godišnjak i pobjegli. Oštećenik je uslijed primljenih udaraca zadobio višestruke ozljede glave i trupa od kojih je preminuo 29. siječnja 2020. Okrivljenicima su izrečene kazne zatvora, i to 26-godišnjaku u trajanju od šest godina, a 34-godišnjaku u trajanju od sedam godina, dok je 36-godišnjaku izrečena kazna zatvora u trajanju od devet godina.

Državno odvjetništvo će, kako su najavili na svojim službenim stranicama, podnijeti žalbu zbog odluke o kaznama jer smatra da su izrečene kazne svim okrivljenicima preblage s obzirom na težinu i okolnosti počinjenja kaznenog djela te će se predložiti izricanje kazni zatvora u duljem trajanju.

 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook