Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija munjevitom akcijom pronašla muškarca koji je upaljačem namjerno izazvao požar

Protiv počinitelja podnijet če se optužni prijedlog...


Jučer u 12 sati i 14 minuta Operativno-komunikacijski centar međimurske policije zaprimio je dojavu dežurnog djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Čakovec iz koje proizlazi da je u Čakovcu, Sajmišnoj ulici, nedaleko skladišnih prostora trgovačkog društva specijaliziranog za sakupljanje i preradu sekundarnih sirovina, nepoznati muškarac zapalio suhu travu i nisko raslinje.

Brzom reakcijom policijski službenika Policijske postaje Čakovec pronađen je muškarac koji bi prema opisao odgovarao osobi koja je izazvala požar na spomenutoj lokaciji. Pošto je sumnjivi muškarac prilikom dolaska policijskih službenika na mjesto događaja pokušao pobjeći, uz uporabu sredstava prisile spriječen je u tome te priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o 44-godišnjaku s područja grada Čakovca, dok je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je upaljačem namjerno zapalio travu i nisko raslinje te se vatra ubrzo proširila.

U požaru kojeg su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, izgorjela je suha trava i nisko raslinje, površine oko 300 m², dok pritom nije nastala materijalna šteta. 

Protiv 44-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook