Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija mu htjela zaplijeniti Porsche. Dao se u bijeg i vukao Porscheom policajca


U ponedjeljak, 23. siječnja 2023. godine na području Sesveta policija je uhitila 45-godišnjaka s područja grada Čakovca, koji je u petak, 20. siječnja u Štefancu napravio prometni prekšaj.

Naime, njga su policijaci zaustavili tog petka i rekli mu da će mu se privremeno oduzeti vozilo marke "Porsche Panamera" te da preda ključeve, no muškarac je pokrenuo motor vozila.
„Obzirom da je policijski službenik čuo pokretanje motora vozila i zaključio da će muškarac vjerojatno krenuti vozilom, u cilju sprječavanja bijega uhićene osobe, uhvatio je 45-godišnjaka rukama za nadlakticu kako bi ga spriječio u namjeri upravljanja vozilom. Unatoč tome, muškarac je krenuo automobilom, a s obzirom da ga je policijski službenik držao za ruku, muškarac je policijskog službenika odvukao nekoliko metara nakon čega je policijski službenik pao na kolnik, a muškarac se udaljio vozilom.

Na mjestu događaja očevidna ekipa Policijske uprave međimurske izvršila je očevid, a čije obavljanje im je prepustila državna odvjetnica. Policijski službenik nakon događaja zatražio je liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio lakše tjelesne ozljede“, priopćila je policija

Nakon što se dao u bijeg, policija je pokrenula za vozačem potragu. Istog dana pronašli su vozilo, ali ne i vozača. Njega je, kako je navedeno, uhitila zagrebačka policija u ponedjeljak.

„Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je muškarac počinio rečeno kazneno djelo na štetu policijskog službenika Postaje prometne policije Čakovec te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku dok je on 24. siječnja 2023. godine predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok će 25. siječnja 2023. godine u jutarnjim satima biti doveden sucu istrage županijskog suda.

Vozaču slijedi i obavijest o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama iz članka 289. za što je propisana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana i članka 43. primjenom članka 293 stavak 1. za što je propisana kazna od 260 eura.“, navodi se u policijskom priopćenju.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook