Prethodni članak
Sljedeći članak

Pogledajte koliko su oružja predali Zagorci od kad traje akcija 'Manje oružja manje tragedija'

Iz policije pozivaju one koji nezakonito posjeduju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva, da ih dragovoljno predaju bez ikakvih sankcija


Policijska uprava krapinsko-zagorska podsjeća građane da akcija ''Manje oružja – manje tragedija'', koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole. Kampanja je proglašena najuspješnijom kampanjom ove vrste u povijesti Ujedinjenih naroda.

Od 1. rujna 2007. do 30. rujna 2020. godine u Republici Hrvatskoj u akciji „Manje oružja, manje tragedija“ prikupljeno je:

- 343.492 komada vatrenog oružja (od toga 5.227 komada automatskog oružja)
- 5.501.464 komada raznog streljiva
- 5.382 kilograma eksploziva,

a od 1. siječnja do 30. rujna 2020. godine u sklopu kampanje je prikupljeno:

- 2.542 komada vatrenog oružja (od toga 135 komada automatskog oružja)
- 143.175 komada raznog streljiva
- 112 kilograma eksploziva.

Na području Policijske uprave krapinsko-zagorske u razdoblju od 1. siječnja 2014. do 31. prosinca 2019. godine 174 građana je u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“ policijskim službenicima dragovoljno je predalo:

- 149 komada vatrenog oružja
- 34.973 komada raznog streljiva
- 12.83 kilograma eksploziva
- 232 komada minsko-eksplozivnih sredstava,

U devet mjeseci ove godine 28 građana dragovoljno je predalo:

- 22 komada vatrenog oružja
- 1.818 komada raznog streljiva
- 1 kilogram eksploziva
- 24 komada minsko-eksplozivnih sredstava.

U četvrtak 15. listopada, u sklopu akcije "Manje oružja-manje tragedija" jedna je osoba policijskim službenicima dragovoljno predala 128 komada puščanog streljiva kalibra 7,9 mm i 2 komada puščanog streljiva 7,62 mm.

Protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak, a policija apelira na građane da predaju oružje koje je zakonom zabranjeno. Dragovoljna se predaja odnosi na sve vrste oružja - automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje.

I dalje pozivamo one koji eventualno nezakonito posjeduju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva, da ih dragovoljno predaju policijskim službenicima bez ikakvih sankcija te apeliramo da oružja, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva na donose u policijske postaje, već da nas obavijeste na broj telefona 192, nakon čega će osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i vozilu bez policijskih obilježja doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasna sredstva. Na taj način zagarantirana je anonimnost osobe koja predaje oružje, a potencijalne opasnosti svedena su na najmanju moguću mjeru.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook

Pojačan je promet na pojedinim autocestama, na prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima. Zbog snimanja filma od 26. do 29. srpnja povremeno će se zaustavljati promet na DC106 ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program