Prethodni članak
Sljedeći članak

Pijanog vozača iz autobusa su izvlačili vatrogasci. Mještani: 'Nije vozio ni stotinu metara'


Mi smo hitna služba i u Lukinić Brdu smo intervenirali kako bismo pomogli izvući vozača, koji je bio povrijeđen, rekao nam je Ivica Maceković, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. Naime, velikogorički vatrogasci su u subotu navečer putem Županijskog vatrogasno operativnog centra (ŽVOC) dobili dojavu o slijetanju autobusa u jarak na Lukinić Brdu u Općini Pokupsko.

- Informacija je bila da je u autobusu vozač kojemu trebamo pomoći. Izašli smo na mjesto događaja s dva vatrogasna vozila i sedam vatrogasaca. Postavili smo svoje alate, razbili staklo na vratima, ušli u autobus i uspjeli izvući vozača. Predali smo ga djelatnicima Hitne medicinske pomoći, koji su, kao i policija, već bili tamo kad smo stigli - rekao je Maceković.

Policajci koji su izašli na teren brzo su utvrdili da je za volanom autobusa 52-godišnjak u vidno alkoholiziran stanju. Alkotestirali su ga te mu izmjerili koncentraciju od 2,15 promila alkohola u organizmu. Ubrzo su utvrdili da se za volanom autobusa našao neovlašteno, odnosno da ga je ukrao. Kako smo pisali jutros, zagrebačka policija je izvijestila:

- Između 2 i 3. veljače u Lukinić Brdu na području Pokupskog s parkirališta je otuđen autobus Setra zagrebačkih registracija u vlasništvu trgovačkog društva, s kojim je oko 21.30 sati na adresi Lukinić Brdo kraj kućnog broja 13 sletio s kolnika u odvodni kanal osumnjičeni 52-godišnjak pod utjecajem alkohola.

Prvo su ga zadržali na triježnjenju, a zatim će nad njim provesti kriminalističko istraživanje, nakon kojega će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti odgovarajuće prijave.

Mještani s kojima su razgovarali novinari 24sata, a koji nisu svjedočili izlijetanju, rekli su nam da vozač nije prešao ni sto metara prije nego što je završio u kanalu.

- Taj autobus, koliko znam, inače stoji na brdu, preko puta vatrogasnog doma. Nije prešao više od 50 metara. Nasreću, nitko nije naišao i u nesreći nitko nije teže stradao - kaže nam jedan mještanin.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook