Prethodni članak
Sljedeći članak

Pijana žena divljala u kafiću u Zaboku. Pepeljarom 'napala' vrata, prenoćila u policiji

Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s navedenim događajem, osobom, kao ni mjestom događanja


Općinski sud u Zlataru, Stalna služba u Zaboku, osudila je i proglasila krivom 27-godišnju ženu iz okolice Marije Bistrice što je 10. travnja prošle godine, nešto prije pola devet sati navečer, napravila pravi mali show u zabočkom kafiću 'Piccolo'.

Naime, kako je navedeno u presudi, 27-godišnjakinja je „na javnom mjestu dostupnom vidljivosti i čujnosti građana, na naročito drzak i nepristojan način“ s 2,52 promila alkohola u krvi glasno vikala i galamila te vrijeđala četvoricu muškaraca, koji su bili gosti u kafiću, a vrijeđala je i konobaricu koja je te večeri radila. Potom je uzela staklenu pepeljaru sa stola terase kafića, navodi se u presudi, i njome udarila po staklu ulaznih vratiju veličine 150cm x100 cm, koje je pritom napuklo.

Nju je, kako je navedeno u obrazloženja presude, privela policija te ju je čitavu noć, od 21:15h navečer do 8:15h ujutro, držala 'na triježnjenju' u pritvoru, odnosno, kako je to sud lijepo opisao, smještena je „u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva PP Zabok”.

Nakon svega, u svojoj pisanoj obrani, ona je sudu sve to i priznala, ali je napomenula kako je taj događaj izolirani slučaj u njezinom životu i ponašanju. Također, napisala je da joj je iskreno žao zbog počinjenog prekršaja te da će se jedno duže vrijeme kloniti večernjih izlazaka.

Na koncu, kažnjena je sa 79,63 eura kazne, odnosno, sa 600 kuna, ali tih 600 kuna neće morati platiti, već treba platiti samo 100 kuna sudskih troškova. Naime, kao zamjenu za plaćanje 600 kuna, sud joj je priznao, odnosno, uračunao vrijeme provedeno u već spomenutoj 'posebnoj policijskoj prostoriji'.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook