Prethodni članak
Sljedeći članak

Pijan upao u Općinu u Velikom Trgovišću: 'Sve ću vas poubijati'. Načelnika napao: 'Šteta kaj ti nisam polomil ruke'

Tužiteljstvo traži godinu dana zatvora


Fotografija je arhivska i ilustrativnog je karaktera

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podignulo je optužnicu protiv 71-godišnjeg Dragutina iz Požarkovca kod Velikog Trgovišća u kojoj ga se tereti za kazneno djelo prijetnje.

Naime, kako stoji u optužnici, Dragutin je „05. srpnja 2022. oko 14,40 sati u prostorijama Općine Veliko Trgovišće, Trg Stjepana i Franje Tuđmana br. 2., u alkoholiziranom stanju, u nakani da ustraši djelatnike navedene Općine, najprije pročelnici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Velikog Trgovišće Š.B., višoj stručnoj suradnici za praćenje EU programa i javnu nabavu I.G. i drugim službenicima općine rekao "budete vi vidli svoje", a potom ispred zgrade Općine nasrnuo na načelnika Općine Roberta Grebličkog te ga rukama odgurivao i pokušao ući u njegov automobil, a kada ga je imenovani u tome spriječio, istome rekao "šteta kaj ti nisam polomil ruke vratima", nakon čega je načelniku i prisutnoj direktorici komunalnog društva u vlasništvu Općine vikao "Sve ću vas poubijat", koje postupanje je kod njih izazvalo osjećaj straha za vlastiti život i sigurnost, dakle, drugima ozbiljno prijetio da će ih usmrtiti, a djelo je počinjeno prema većem broju službenih osoba u vezi s njihovim radom“, navodi se u optužnici.

Jedna od svjedokinja, djelatnica Općine, rekla je kako je Dragutin često dolazio u Općinu posljednjih godina i uvijek s nekim drugim problemom, a ovaj puta zbog nekakve rupe na njivi. Kazala je da je ovog puta prevršio svaku mjeru i iskreno ga se boji te izrečene prijetnje smatra jako ozbiljnima. Smatra da će jednog dana Dragutin ostvariti svoje prijetnje jer to nije prvi puta da prijeti, a bezbroj puta su već s njim imali probleme kada im je dolazio i vikao, galamio, prijetio. Koliko se sjeća u prosincu prošle godine bio je i počeo razbijati, a službenice su se zaključale i sakrile ispod stola te pozvale policiju.

Svoj je iskaz, između ostalog, dao i načelnik Greblički, koji se u trenutku kad je Dragutin ušao u Općinu upravo vraćao s jednog sastanka. Kako je rekao Greblički, u zgradu Općine ušao je oko 14,40 sati i tamo je zatekao Dragutina kako galami i viče na službenice Općine. Nije htio gubiti vrijeme da Dragutin nešto ne učini pa mu je rekao da je dosta galame i da iziđe van, a što je Dragutin i učinio. Kada su izašli iz zgrade, Dragutin je nasrnuo na njega i počeo ga rukama odgurivati te je pokušavao ući u automobil na vozačevo mjesto, ali ga je on u tome spriječio nakon čega mu je Dragutin rekao ''Šteta kaj ti nisam polomil ruke vratima", a onda je počeo vikati „Sve ću vas poubijat.“ I sada prijetnje smatra ozbiljnima jer se radi o agresivnom čovjeku za kojega se ne zna kada će nešto fatalno učiniti, a što mu nije strano. Taj događaj nije prvi, a očito ni zadnji put da imaju problema s njim te da moraju zvati policiju. Kako je rekao Greblički, službenice Općine su u strahu te se zaključavaju kada vide da Dragutin dolazi.

U svakom slučaju, policija je utvrdila da je Dragutin tog dana imao 2,11 promila alkohola u krvi, a Općinsko državno odvjetništvo zbog svega gore navedenog za njega traži godinu dana bezuvjetnog zatvora.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook