Prethodni članak
Sljedeći članak

Na graničnom prijelazu u BiH pronađena nestala 5-godišnja djevojčica


Djevojčica je putovala u pratnji stranog državljanina koji se trenutno zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH. Pronašli su je kako se vozi redovnom autobusnom linijom, a trenutno se nalazi u sigurnoj kući...

Petogodišnja djevojčica iz Njemačke je identificirana u autobusu na graničnom prijelazu Brod od strane bosanskohercegovačke policije. Naime, iz Tužilaštva BiH su priopćili kako je petogodišnjakinja žrtva međunarodne trgovine ljudima.

"Tužitelj iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u suradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH, koji su prilikom kontrole robe i putnika redovne autobusne linije na graničnom prijelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identificirali žrtvu međunarodne trgovine ljudima", stoji u priopćenju.

"Navedena djevojčica nalazi se u bazi osoba za kojima tragaju međunarodne institucije te je tužitelj u stalnoj komunikaciji s nadležnim tužiteljstvom i policijom u Wiesbadenu u Njemačkoj. Poduzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja djeteta majci", rekli su iz Tužilaštva.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook