Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladić (25) BMW – om bježao policiji, na kraju ga ipak sustigli

  • policija kontrola prometa

    Foto: Pixsell/Ilustracija


Mladić (25) bježao je policiji BMW – om, no na koncu su ga ipak uspjeli sustići. Prema presudi, sve se dogodilo u veljači nešto prije 14 sati u Pitomači u Ulici braće Radić ispred kućnog broja 107. Mladić nije bio vezan te nije imao upaljena dnevna svjetla. Policija ga je zaustavljala mašući palicom s oznakom Stop policija, ali samo je projurio kraj njih, piše Danica.hr.

“Nastavio je vožnju navedenom ulicom u smjeru centra Pitomače, bez namjere da se zaustavi. U Ulici Braće Radić kod kbr. 29 policija ga je sustigla službenim vozilom te su mu pomoću bljeskalica na krovu i zvučnih signala izdali naredbu da zaustavi vozilo.

No, i na to se oglušio te je vozilom skrenuo na parkiralište poslovnog centra u Pitomači, Trg kralja Tomislava kbr. 19, gdje se zaustavio”, ističe sutkinja u presudi.

Policija je ustanovila da mu je vozačka ukinuta još 2021. godine jer je kao mladi vozač imao 10 negativnih bodova. Osim toga, nije imao osobnu niti bili kojim drugi identifikacijski dokument.

Mladić se nije odazivao pozivu na sudska ročišta, pa je na sudu svjedočio samo policajac koji ga je pokušavao zaustaviti. Kaže kako je digao pločicu sa znakom Stop policija, ali vozač bmw-a je projurio pored njega i ubrzao vožnju.

“Sjeo sam u policijsko vozilo i uključio bljeskalice te sam bio prisiljen i pretjecati druga vozila da sustignem tog vozača u bmw-u. Vidio sam da je na semaforu skrenuo desno prema poslovnim prostorima i parkingu.
Kad sam došao do njega, on je već izlazio iz vozila. Zatražio sam prometnu i vozačku dozvolu, kao i osobnu iskaznicu, ali kod sebe ih nije imao. Dakle, on se zaustavio nakon vožnje nekih 1,5 kilometar od mjesta na kojem sam mahao pločicom”, ispričao je policajac.

Sutkinja je mladića proglasila krivim i kaznila s ukupno 1440 eura plus 20 eura prekršajnih troškova. Dobio je i tromjesečnu zabranu upravljanja dok za to stekne uvjet. Presuda je nepravomoćna, piše Danica.hr.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook