Prethodni članak
Sljedeći članak

Mario opljačkao autopraonu u Zagorju: 'Trebao sam novac kćeri za lijekove'


Foto: Ilustracija/Reddit

Općinski sud u Zlataru ovih je dana proglasio krivim 44-godišnjeg Maria iz Zagreba zbog dvostruke krađe koju je počinio u Zagorju još u travnju prošle godine, kada je tijekom noći najprije odvijačem razvalio tri naplatna aparata na jednoj samoposlužnoj autopraonici, a potom provalio i u jedan kafić te tamo pokrao polog iz blagajne.

Kako stoji u presudi, iz samoposlužne autopraonice ukrao je 5.450,00 kuna, a iz kafića 500,00 kuna.

Na sudu je Mario priznao krivnju i rekao kako je krađu bio primoran učiniti jer ima kćer od 8 godina s posebnim potrebama pa joj on plaća logopeda i lijekove te da je ukradene novce utrošio upravo za lijekove, račune i podmirenje dugova. Isto tako, Mario je rekao kako mu bivši poslodavac duguje nekoliko plaća.

Sud je na kraju presudio da Mario mora vratiti u roku 15 dana vlasnicima autopraonice i kafića sav ukradeni novac te ga je osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, no, dobio je uvjetnu kaznu, tako da neće morati u zatvor ako u roku od 5 godina ne počini novo kazneno djelo.

Također, sud je u obrazloženju presude naveo kako je Mariu otegotna okolnost što je već osuđivan za slična kaznena djela, a kao olakotne okolnosti uzeto mu je to što je izrazio spremnost oštećenicima nadoknaditi štetu, izrazio je žaljenje i kajanje, što se radi o ocu dvoje maloljetne djece koje je u obvezi uzdržavati i što se namjerava zaposliti.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook