Prethodni članak
Sljedeći članak

Kaos u Zlataru: Mario iz Donje Batine brutalno prebio mladića iz Gornje Batine


Fotografija je ilustrativnog karaktera

Sada 28-godišnji mladić iz Gornje Batine kod Zlatara ima trajna, 'svima vidljiva naruženja', odnosno, ožiljke nakon što ga je u dva navrata istog dana brutalno premlatio Mario iz susjedne Donje Batine.

Zbog toga je mladić tužio Maria, tražeći da mu isplati odštetu, a Općinski sud u Zlataru ovog je četvrtka presudio da mu Mario mora isplatiti sveukupno 7.488,88 eura plus zatezne kamate.

Inače, riječ je o slučaju koji se dogodio još krajem lipnja 2019. godine, a za kojeg je u listopadu iste godine Mario osuđen i proglašen krivim da je na štetu mladića „počinio kazneno djelo protiv života i tijela- teškom tjelesnom ozljedom u pokušaju i kazneno djelo protiv osobne slobode-prijetnjom“, navodi sud u obrazloženju jučerašnje presude. Tada ga je sud osudio na šest mjeseci bezuvjetnog zatvora plus dvije godine uvjetno.

Mario je, naime, i sam priznao na sudu da je 30. lipnja 2019. godine u 20:15 sati na Trgu slobode u Zlataru, na parkiralištu sjedio u autu iza auta u kojem je sjedio mladić iz susjednog sela. To ga je, očito, itekako uzrujalo, pa je u nakani da ustraši mladića, prišao njegovom vozilu, otvorio vozačeva vrata te mu rekao: „Šiptar, jebo ti bog mater makni auto“.

Nakon toga je snažno zalupio vrata mladićevog auta, a kada ga je mladić upitao što mu je, vratio se do njega govoreći mu da će sada vidjeti svoje. Kako stoji u sudskoj presudi, mlatio ga je rukama i nogama po glavi i tijelu, srušio ga je na tlo i pritom mu zadao teške tjelesne ozljede. Između ostalog, slomio mu je i nosne kosti.

Mladić je nakon toga otišao kući, nazvao je policiju i prijavio napad, a kad ga je policija pitala trebaju li mu poslati liječniku pomoć, rekao je da ne treba, da će on sam otići liječniku.

Tako je krenuo prema Domu zdravlja, a s njim je u svojem vozilu išao i njegov otac.

„Kada je oko 20:45 sati krenuo prema Domu zdravlja u Zlataru, na cesti Belec-Zlatar u blizini skretanja za Gornju Batinu, tuženik se ponovno susreo sa tužiteljem. Zaustavili su se na cesti i izašli iz vozila, pri čemu je tuženik postupajući u istoj namjeri zastrašivanja i ozljeđivanja tužitelja, vrijeđajući ga pogrdnim riječima govorio da će ga ubiti te udarao rukama i nogama po glavi i tijelu, koljenom ga udario u bradu i srušio na tlo te mu ugurao ruku u usta u nakani kidanja lijevog obraza. Ugrizao ga je za desno uho, na koji način mu je zadao tjelesne ozljede u vidu natučenja glave s krvnim podljevom kože lica, ranu razderotinu sluznice usne šupljine lijevo dolje, ugriznu ranu ušne resice desne uške s defektom iste“, detaljno je nao sud u svojoj presudi, prema kojoj, kao što smo spomenuli, tuženik Mario mora mladom tužitelju platiti oko 7,5 tisuća eura.

Presuda je nepravomoćna i na nju se Mario može u roku 15 dana žaliti nadležnom županijskom sudu.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook