Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrvoje drškom sjekire prebio susjeda jer je preglasno puštao muziku


Foto: Zagorje.com/Ilustracija/Arhiva (nije u vezi s navedenim događajem)

Hrvoje iz Koprivnice proglašen je krivim i osuđen jer je drvenom drškom sjekire pretukao susjeda Dražena, koji je pijan, po tko zna koji put, puštao preglasnu glazbu u dvorištu, piše Danica.

Hrvoje je osuđen za zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju. Dobio je osam mjeseci zatvora uvjetno te mu je oduzeta drvena drška dužine 80 centimetara.

Kako piše Danica, sve se dogodilo još u siječnju predlani na području Koprivnice, a pravomoćna presuda donesena je ovih dana. Sud je odlučio da Hrvoje mora platiti troškove kaznenog postupka u iznosu od 145 eura te podmiriti sudski paušal od 40 eura.

Koprivnički tužitelji podnijeli su žalbu na tu presudu tražeći da se Hrvoja strože osudi jer je pokazao “upornost i bezobzirnost u činjenju kaznenog djela jer je oštećenika više puta udario po glavi i tijelu drvenom drškom sjekire, kojom je nepozvan došao u prostor oštećenika”.

No Županijski sud odbio je njihovu žalbu navodeći kako je Hrvoje neosuđivan, otac je dvoje malodobne djece od kojih jedno iziskuje stalnu liječničku skrb.

“Osim toga, tu je i nedvojben doprinos Dražena jer je usred noći puštao glasno glazbu, uznemirujući susjedstvo pa tako i Hrvoja, koji je kao otac dvoje male djece opravdano bio revoltiran takvim neprimjerenim ponašanjem”, naglasila je županijska sutkinja.

Dodala je i kako je iz izvješća policije i iskaza svjedoka vidljivo da je Dražen “sklon takvom neprimjerenom ponašanju i uznemiravanju susjeda galamom, vikom i puštanjem glasne glazbe”.

“Kada je to ponovno u alkoholiziranom stanju činio kritične zgode i usred noći puštao glasnu glazbu i probudio Hrvoja, pravilno je sud tu okolnost valorizirao kao znatan doprinos Dražena nastanku štetnog događaja”, ističe se u pravomoćnoj presudi.

Radi se o nekoliko udaraca slabog intenziteta, koji su rezultirali nastankom tjelesnih ozljeda, pri čemu je samo jedna od njih, i to ozljeda glave, mogla biti teška tjelesna ozljeda da je, po mišljenju sudsko-medicinskog vještaka, “sila djelovala većom snagom”, piše Danica.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook