Prethodni članak
Sljedeći članak

Hitna se zabila u auto! Četvero ljudi ozlijeđeno

  • Policija hitna

    Foto: Pixsell (Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije u vezi s navedenim događajem)


Jučer oko 11 sati u Suhopolju došlo je do prometne nesreće u kojoj su se sudarili vozilo Hitne pomoći i osobni auto u kojoj su četiri osobe ozlijeđene.

Do prometne nesreće je došlo kada je 43-godišnji vozač osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka započeo radnju skretanja u lijevo, a da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U tom trenutku je radnju pretjecanja vozila kojim je upravljao već vršilo specijalno vozilo hitne medicinske pomoći na kojemu su u vrijeme obavljanja službenih zadaća bili uključeni svjetlosni znakovi, odnosno plave bljeskalice, navode iz PU virovitičko-podravske.

Od udara prednjeg dijela vozila hitne pomoći u zadnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila na prometnoj traci namijenjenoj za kretanje vozila iz suprotnog smjera je došlo do slijetanja osobnog automobila u putni jarak i udara u metalnu dvorišnu ogradu, nakon čega je vozilo ostalo zaustavljeno dijelom na nogostupu, a dijelom na zelenoj površini, piše Index.

Nakon udarca je vozilo hitne pomoći nastavilo nekontrolirano kretanje i sletjelo u putni jarak, ostavši dijelom u putnom jarku, a dijelom na prometnoj traci. U ovoj prometnoj nesreći su lako ozlijeđena oba vozača i dvoje putnika.

Prije tri godine na istom mjestu gotovo ista nesreća

Prije 3 godine se na gotovo istom mjestu dogodila najteža prometna nesreća na području Virovitičko-podravske županije u proteklih nekoliko godina, i to prometna nesreća gotovo po svim karakteristikama identična ovoj prometnoj nesreći, u kojoj su tada 2 osobe smrtno stradale, pa je prava sreća što ova prometna nesreća nije završila sa znatno težim posljedicama.

Da bi omogućili prolaz vozilima s pravom prednosti prolaska, odnosno vozilima hitne pomoći, sanitetskog prijevoza, vatrogasaca, civilne zaštite, policije i dr. kada posebnim uređajima daju svjetlosne ili zvučne signale pješaci su se dužni skloniti sa ceste, a vozači drugih vozila propustiti takva vozila i prema potrebi zaustaviti svoje vozilo dok vozila sa pravom prednosti prolaska ne prođu, podsjetili su iz policije.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook