Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] JEZIV POŽAR: ‘Izgorjela je štala, kombajn i više od 10 svinja'


Jučer je oko 13 sati buknuo stravično jeziv požar u mjestu Donji Emovci u Požeško - slavonskoj županiji. Kako je do požara došlo još nije utvrđeno, a je vatra izbila u gospodarskoj zgradi 81-godišnjeg vlasnika čija je unutrašnjost i krov izgorio, a uz to i kombajn i više od deset svinja koje su ostale u staji.

Javna vatrogasna postrojba Grada Požege objavila je više detalja. - 18. svibnja od Centra 112 u 13:27 sati naša 1. smjena zaprima dojavu o požaru štale u naselju Donji Emovci. Na intervenciju izlazimo u 13:28 sati s NV i 3 vatrogasca. Već po izlasku iz vatrogasne postrojbe na 5 km udaljenosti primijećen je veliki oblak dima što je upućivalo da se radi o požaru većeg razmjera, a voditelj smjene zahtjeva pozivanje dodatne dvije smjene JVP te uzbunjivanje DVD Požega - stoji u objavi.

- Dolaskom na mjesto intervencije u 13: 35 sati utvrđeno je da se radi o objektu veličine 300 kvadrata koji je kompletno u plamenu u razbuktaloj fazi. Požarom je zahvaćena štala u kojoj se nalazi 40 svinja i nepoznat broj prasaca, garaže s kombajnom, traktorskom prikolicom i radionom s raznim uskladištenim zapaljivim tekućinama (benzin i lož ulje, motorno ulje) i plinovima u bocama (propan-butan, acetilen, argon, kisik). Zbog velike količine zapaljivog materijala požar je prijetio širenjem u svim smjerovima na susjedne objekte. Vatrogasci su započeli sa zaštitom okolnih objekata s 2 C mlaza vode do dolaska dodatnih snaga. U vrlo kratkom roku dolazi pojačanje u ljudstvu i tehnici s 2 AC, 2 NV, KV i ZV te se iz obrane susjednih objekata prelazi u napad i gašenje s 3 mlaza vode obuhvatnom navalom te spašavanju životinja. Ukupan broj snaga na intervenciji je 20 vatrogasaca (12 JVP, 8 DVD ), 7 vozila, a utrošeno je 40.000 litara vode te 50 litara pjenila. S ovako malim brojem snaga u početnoj fazi gašenja, požar je zadržan u okvirima u kojima je nastao te se nije proširio na obližnje susjedne objekte uz činjenicu da u blizini nije bio niti jedan hidrant. Na žalost, nadljudskim naporima spašeno je 70 posto svinja. Požar je lokaliziran u 17:00 sati, a potpuno ugašen u 18:00 sati - napisali su.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook