Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova afera poznate direktorice! Prema optužbi ukrala je više od pola milijuna eura

  • Sud ilustracija presuda

    Foto: Ilustracija/ Duško Jaramaz/ Pixsell


Direktorica jedne varaždinske tvrtke, kojoj se već sudi zbog izvlačenja novca iz Državne škole za javnu upravu, zaradila je ovih dana još jednu optužnicu.

Riječ je osobi s prebivalištem na području Varaždina. Tužiteljstvo je tereti da je 2019. i 2020. kao direktorica tvrtke s područja Preloga s računa u više navrata nezakonito podigla ukupno 508.000 eura, piše Danica.hr.

Utaja poreza

Osim toga, tereti se da je utajila porez u iznosu 227.000 eura te da nije vodila poslovne knjige tvrtke kojoj je bila na čelu. Direktorica je sve poricala tijekom istrage navodeći kako je u to vrijeme imala privatnih problema zbog rastave braka.

Tvrdi kako je tu firmu kupila i pokrenula posao vezan uz EU projekte. Kaže kako je sva roba preuzeta i sve je plaćeno pa joj nije jasno u čemu je uopće problem. No, terete je brojni materijalni dokazi te iskazi svjedoka.

U fokus istražitelja dospjela je nakon izbijanja afere Janaf jer se njezina tvrtka spominje u suradnji s Elektrocentrom Petek koji je, kako tvrdi Uskok, dobivao namještene poslove u Janafu. Na koncu u toj suradnji nije bilo ništa sporno, ali istraga je dovela do drugih sumnji.

Već joj se sudi

Inače, ovo nekadašnjoj pomoćnici ravnateljice Državne škole za javnu upravu, sudi se pod optužbom da je iz škole nezakonito izvukla ukupno 304 tisuće eura.

Novac je, prema optužnici, isplaćen tvrtkama Thorium Consult, Neos i PureAchieve, i to za usluge koje, tvrde tužitelji, nikad nisu obavljene. Dio novca direktori tih tvrtki, prema optužnici, vratili su upravo njoj.

Osim toga, varaždinska direktorica optužena je i da je službenom kreditnom karticom Državne škole za javnu upravu plaćala privatne troškove. Suđenje za taj slučaj je u tijeku, za novi tek treba početi.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook