Prethodni članak
Sljedeći članak

FILMSKI OBRAČUN NAKON RAZBOJNIŠTVA! Policajac upotrijebio suzavac, a morao je i pucati


Vrlo opasan događaj, koji pomalo sličio na filmske scene dogodio se jučer u Zagrebu. Naime, lopov je nakon razbojništva uhvaćen, ali se opirao uhićenju, a kako je bio naoružan, policajci su imali nimalo laganu intervencju.

Na kraju su ju uspješno okončali uhićenjem.

Evo kako je zagrebačka policija opisala događaj:

''Jučer oko 11 sati u Sesvetama, Vugrovec u Ulici Augusta Šenoe u trgovini nepoznati  muškarac je, prijeteći vatrenim oružjem, počinio razbojništvo nad zaposlenicom trgovine, otuđio novac te pobjegao osobnim automobilom.

Od početnog događaja, u idućih dvadeset minuta u naselju Gorenec policijski službenik uočio je vozilo koje je opisom odgovaralo vozilu korištenom za bijeg s mjesta počinjenja kaznenog djela, a kada se približio, u vozilu je uočio muškarca čiji izgled je odgovarao opisu počinitelja razbojništva.

S obzirom da se muškarac oglušio na naredbe policijskog službenika da izađe iz vozila te da je pokušavao staviti vozilo u pogon i pobjeći, imajući u vidu da se radilo o osobi naoružanoj vatrenim oružjem, policijski službenik je uporabio sredstva prisile, raspršivač s nadražujućom tvari i tjelesnu snagu, radi sprječavanja njegovog bijega i savladavanja  otpora. Nakon što ga je policijski službenik izvukao  iz vozila, muškarac je nastavio pružati aktivni otpor, zbog čega ga je policijski službenik i dalje pokušavao savladati uz uporabu tjelesne snage.  U jednom trenutku muškarac je posegnuo za pištoljem, zbog čega je policijski službenik, radi odbijanja napada na svoj život i traženja pomoći, ispalio hitac u zrak, nakon čega je muškarac odbacio pištolj. Dolaskom drugog policijskog službenika u pomoć, muškarac je savladan uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, nakon čega je priveden u policijsku postaju. Utvrđeno je da se radi o 47-godišnjaku, nad istim je u tijeku kriminalističko istraživanje.''

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook