Prethodni članak
Sljedeći članak

Bratu umirovljeniku isključio struju i zaključao ulaz u dvorište


Muškarac je proglašen krivim i osuđen jer je bratu isključio struju te mu zaključao glavnu kapiju za ulaz u dvorište zajedničke obiteljske kuće, piše Danica.hr.

Prema ovotjednoj presudi, bizaran slučaj dogodio se lani u veljači i trajao je sve do listopada uz Slavonskom Brodu. Đuro je, dakle, punih osam mjeseca brata ostavio bez struje i glavnog ulaza u kuću.Braća su se početkom prošle godine posvađala oko zajedničkih troškova kućanstva te je Đuro odlučio bratu umirovljeniku pošteno zagorčati život, piše Danica.hr.

Đuro je počinio nasilje u obitelji prema svome bratu na način da je istome isključio struju, te je brat osam mjeseci stanovao na adresi prebivališta bez struje.

Osim toga, onemogućio mu je ulazak u dvorište na glavnu kapiju koju je zaključao, pa je brat ulazio sa stražnje strane kuće pomoću ljestava. Tako je ulazio u svoje dvorište i svoj dio kuće gdje živi, te je na taj način i izlazio van.
Dakle, Đuro je prema bratu, osobi u dobi od 73 godine, počinio ekonomsko nasilje u obitelji te mu onemogućio korištenje njihove zajedničke imovine stečene nasljeđivanjem”, navodi se u presudi. Sutkinja je Đuru kaznila s 590 eura i mora platiti 50 eura prekršajnih troškova.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook