Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Prvomajska proslava u Bedekovčini! Hajdaš Dončić: ''U samoj srži kapitala i kapitalizma je da zaradi što više para na štetu radnika''

Načelnik Ban najavio veliki projekt na Bedekovčanskim bajerima


U Bedekovčini je i ove godine nastavljena tradicija obilježavanja Međunarodnog praznika rada, u organizaciji Općine Bedekovčina i SDP KZŽ. Ove je godine još svečanije, s obzirom na velike obljetnice, 30 godina Općine Bedekovčina ali i 30 godina Županijske organizacije SDP KZŽ.

''Drago mi je da ste se okupili u ovako velikom broju i da svi zajedno se možemo podružiti i obilježiti ovaj praznik.'' rekao je načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban i podsjetio da obilježavanje ovog praznika na Bedekovčanskim bajerima ima dužu tradiciju, koja je izostala samo zbog korone. Osvrnuo se i na same Bajere i rekao kako postoje veliki planovi. ''Ušli smo u Strateški plan KZŽ kao jedan od pet projekata. Čekamo natječaj za dokumentaciju, gdje bi se javili Općina Bedekovčina i KZŽ i kad se napravi dokumentacija, krenulo bi se u radove.'' – rekao je Ban i dodao da je cijeli kompleks u vlasništvu Općine Bedekovčina, osim voda, koje su još u vlasništvu države. ''U pregovorima smo da i taj dio dobijemo na upravljanje ili u vlasništvo.'' – potvrdio je Ban. Kada sve bude gotovo na Bajerima će niknuti sportsko - rekreacijski centar za cijelo Zagorje. ''Vjerujem da će svi moći i u narednim godinama dolaziti ovdje sa obiteljima, i kad bude uređeno i da će se moći uživati. Svima skupa čestitam 1. maj, lijepo se zabavite i ponesite lijepe uspomene iz Bedekovčine.'' – poručio je Ban.

Ban je pohvalio i organizaciju općinskih udruga. ''Za svo ovo danas su zaslužne udruge koje su sa mnom skoro svaki dan. Na svaki moj poziv oni su tu.'' Spomenuo je Udrugu dragovoljaca, branitelja i veterana Općine Bedekovčina, Udrugu vezilja Našenina i Udrugu umirovljenika. ''Hvala im lijepa i nastavimo tako dalje sa suradnjom'' – zaključio je načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban.

Saborski zastupnik i predsjednik SDK KZŽ Siniša Hajdaš Dončić također se pridružio proslavi na Bedekovčanskim bajerima.

''Kao i uvijek SDP KZŽ ima tradicionalno proslavu 1. maja na Bedekovčanskim jezerima. Zahvaljujem načelniku Banu, gospodinu Jakoviću, kao i udrugama koje su pomogle Općini Bedekovčina i nama'' – rekao je u uvodu svog obraćanja okupljenima Hajdaš Dončić i nastavio pitanjem: ''Gubi li smisao 1. maj?'' a ponudio je i svoj odgovor: ''Ja mislim da ne gubi smisao, jer od vjeke vjekova postoji borba između kapitala i rada i ta borba će se nastaviti dalje. Kapital mijenja oblike, rad mijenja oblike. U samoj srži kapitala i kapitalizma je da zaradi što više para na štetu radnika. A generalno, što god netko mislio, SDP će uvijek biti na strani slabijeg, na strani radništva, ma kako se ono nazivalo i uvijek će obilježavati Praznik rada kao zapravo nešto što je utkanu u DNK svakog čovjeka. I to je naša uloga i tako ćemo nastaviti.'' – zaključio je Hajdaš Dončić i zaželio svima dobar tek, jer je nakon njegovog govora krenula i podjela graha.

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook