Prethodni članak
Sljedeći članak

Ubio nožem sina zbog veze s Ruskinjom?

Razlog krvavog obračuna između oca i sina u Novakima Bistranskim, koji se dogodio sinoć oko 20.30 sati, najvjerojatnije


Razlog krvavog obračuna između oca i sina u Novakima Bistranskim, koji se dogodio sinoć oko 20.30 sati, najvjerojatnije leži u tome što je Mijo Zorc (73) navodno imao 40-ak godina mlađu prijateljicu s kojom je provodio mnogo vremena unatoč činjenici da mu je supruga Fanika i dalje živa i s njim dijeli isti krov nad glavom.


I ona sklona piću

Očeva avantura s mladom susjedom nije se sviđala sinu Ivanu (49) te su se posvađali u ponedjeljak kada je Mijo, kojeg sumještani zovu Miško, sa 1,46 promila alkohola u krvi iz stražnjeg džepa hlača izvukao preklopni nož “kosturu” i zabio ga sinu ravno u srce.

Ubod je bio smrtonosan i Ivan je klonuo pred vratima dvorišta. U trenutku sukoba u kući su se nalazili Mijina supruga i Ivanova majka Fanika, Ivanova supruga Snježana, njihove dvije kćeri Martina i Marija te dečko jedne od njih.

Susjedi i mještani jučer su još bili u šoku, a manje-više pričali su o dvije stvari. Jedna je da je Mijo često virio čaši u dno, a druga da je to činio u društvu 36-godišnje susjede Tatjane Š., Ruskinje koja je došla u Hrvatsku nakon što se udala za mještanina Novaka Bistranskih. Upoznala ga je u svojoj domovini gdje je privremeno radio, a danas imaju dvoje malodobne djece.

Nisu ga uspjeli spasiti

Tatjanin se suprug, prema pričama mještana, istinski trudio da ženu izvuče iz pakla alkohola, no to mu nije polazilo za rukom. Ivan je navodno svog oca Miju kobne večeri našao u gostonici, strpao ga u auto i odvezao kući. U dvorišu su se posvađali i potukli, a sve je rezultiralo ubojstvom. U pomoć su mu priskočili članovi obitelji te su ga pokušali odvući na cestu i tražiti pomoć, no Ivan je izdahnuo. Njegov otac Mijo Zorc bacio je nož i otišao nakon sukoba, ali su ga policajci našli 150 metra dalje od kuće. Mijo je do zaključenja ovog izdanja bio na obradi u PP-u Zaprešić, a nakon toga će biti prebačen u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

I prije tri godine izbo sina nožem

Kako smo doznali u policiji, baš je Ruskinja bila razlog učestalih svađa između oca i sina. Tako su policajci i 2002. godine intervenirali baš zbog sličnog sukoba kada je Mijo također ubo svog sina nakon žešće svađe. Tada su ozlijede okarakterizirane kao lakše, a današnji Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji još nije bio na snazi pa se sukob u evidencijama ne vodi kao takav.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook