Prethodni članak
Sljedeći članak

Petnaestogodišnjak pobjegao od nasilnog oca i nestao

Antun Franc iz mjesta Kebel u općini Bedekovčina u subotu je u Policijskoj postaji Zabok prijavio nestanak maloljetnog s


Antun Franc iz mjesta Kebel u općini Bedekovčina u subotu je u Policijskoj postaji Zabok prijavio nestanak maloljetnog sina Ivice (14). Prema izjavi oca, dječak je u subotu oko 9.30 sati otišao u šumu blizu kuće po drva za ogrjev i od tada mu se gubi svaki trag, premda neprovjerene informacije govore da je viđen istog dana na nogometnoj utakmici u Bedekovčini i kasnije u obližnjoj Špičkovini.

Pretraga terena

Ivica Franc visok je oko 170 centimetara, srednjeg je stasa, okruglog lica, crne kose srednje dužine i smeđih očiju, a u trenutku nestanka nosio je plavu majicu kratkih rukava. Moguće je da sada ima bijelo-sivu majicu dugih rukava i donji dio trenirke plave boje s bijelim uzdužnim crtama. Na nogama je imao crne tenisice. Policija moli sve koji imaju bilo kakva saznanja o nestalom dječaku da se jave u najbližu policijsku postaju ili da dojave informacije na broj telefona 92.

Interventni policajci dječaka su tijekom vikenda intenzivno tražili i u šumskim predjelima Krapinsko-zagorske županije, no potraga zasad nije dala nikakve rezultate. Iz priče mještana Kebla doznajemo da je nestali dječak imao prilično teško djetinjstvo. Majka, koju je otac Antun upoznao kao štićenicu Popravnog doma u Bedekovčini, odvela je njega i starijeg brata iz Kebla, a nestali Ivica bio je još beba.

Dva dječaka su potom odrastala po domovima i u udomiteljskim obiteljima. Ivica Franc je, navodno, prije tri godine, boraveći u domu u Karlovcu, službenicima doma izrazio želju da upozna oca te je nakratko opet povezao obitelj koja je ponovno došla živjeti u trošnu kućicu u Keblu.

Često ga tukao

Na žalost, “obiteljska idila” trajala je, kažu mještani, oko pola godine. Majka je, rodivši još jedno dijete, ponovno napustila Antuna. Stariji sin otišao je udomiteljima u Veliko Trgovišće, a Ivica Franc je ostao živjeti s ocem koji ga je, navodno, od tada često tukao.

- Antun je po prirodi prilično agresivan. Vjerojatno je osjećao i posljedice Domovinskog rata u kojem je aktivno sudjelovao. No, presudna je činjenica da nije navikao biti otac i nije imao strpljanja za djecu. Za svoju djecu nikada nije pitao, a ima još dva sina iz prvog braka.

Zanemarivao je dječaka koji je trebao piti neke lijekove, no nije ih pio jer ga otac nije vodio liječniku niti je mario za njegovu bolest. Zbog svega toga malome Ivici, koji je imao problema sa školom, očito je prekipjelo i odlučio je pobjeći od svega - doznajemo od susjeda.

Mještani sela Kebel ispričali su nam i kako je dječak isto poslijepodne kada je otišao od kuće navodno viđen na utakmici u Bedekovčni i potom u obližnjoj Špičkovini. Na žalost, ove informacije nisu pomogle policajcima u potrazi za dječakom.

Mještani Kebla nadaju se da će objava fotografije nestalog dječaka pomoći u potrazi za njim i da će netko javiti policajcima da je dječak živ i zdrav, te gdje je pronašao utočište.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook