Prethodni članak
Sljedeći članak

Punikve: Vratite nam naš društveni dom!

Mještani Punikvi nedaleko od Ivanca okupili su se na prosvjednom skupu kako bi riješili dileme vezane uz vlasništvo njih


Mještani Punikvi nedaleko od Ivanca okupili su se na prosvjednom skupu kako bi riješili dileme vezane uz vlasništvo njihova društvenog doma. Inicijativni odbor mještana pronašao je dokumente s početka 90-ih godina iz kojih su saznali da društveni dom, koji su oni sagradili samodoprinosom i vlastitim radom, gruntovno nije u njihovu vlasništvu, a ni u vlasništvu Grada Ivanca.

Navodno je prizemlje društvenog doma bez naknade i odluke Vijeća Mjesnog odbora preneseno u vlasništvo tvrtke IMA Ravna Gora, koja je zatim poslovne prostore prodala manjim privatnim tvrtkama. IMA Ravna Gora danas više ne postoji, a u prizemlju društvenog doma još posluju privatnici koji su od nje kupili poslovne prostore.

Ovu su informaciju građani doznali prije nekoliko dana i odmah su se samoorganizirali te na prosvjednom skupu odlučili svu dokumentaciju proslijediti Državnom odvjetništvu kako bi se uvtrdilo ima li nepravilnosti u dodjeli i kasnijoj prodaji poslovnih prostora društvenog doma. Ako se njihove sumnje pokažu točnima, zahtijevaju i odgovornost onih koji su to organizirali.

- Odvjetnici koji su pregledali pronađene papire tvrde da ima elemenata za pokretanje postupka kojim bi se poništila prodaja - rekao je Dragutin Varga, predsjednik sindikata Itasa kojeg su mještani pozvali na prosvjedni skup. Mještani smatraju da društveni dom mora i dalje mora biti namijenjen za svadbene svečanosti i druge društvene aktivnosti mještana.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook