Prethodni članak
Sljedeći članak

U šahtu pronašli torbu punu bombi i eksplozivnih sredstava

Djelatnici vodovoda prilikom popravka i saniranja kvara u šahtu pronašli zelenu vojnu torbu u kojoj su se nalazile bombe i eksplozivna sredstava.


Policijski službenici Policijske postaje Donja Stubica  zaprimili su dojavu da su u mjestu Krušljevo Selo kod Oroslavja, djelatnici vodovoda prilikom popravka i saniranja kvara u šahtu pronašli zelenu vojnu torbu u kojoj su se nalazile bombe i eksplozivna sredstava.

Odmah nakon zaprimanja dojave na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, među kojima i službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se u navedenoj torbi nalazi: 280 komada streljiva raznog kalibra, 3 ručne bombe, 300 grama TNT-a, 500 grama dopunskog barutnog punjenja, 2 komada barutnog punjenja, 1 detonirajući štapin, 2 komada kemijskih upaljača, 4 komada protuzrakoplovnog streljiva, 3 komada lovačkog streljiva, 5 komada detonatorskih kapisla, 2 komada "EDK-a", te 1 metar sporogorećeg štapina, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštituizuzeo i pohranio do uništenja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook