Prethodni članak
Sljedeći članak

Biografija: Siniša Hajdaš Dončić (ne)službeni ministar prometa

Siniša Hajdaš Dončić rođen je 29.6.1974. i magistar je ekonomskih znanosti. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Od 2002. do 2006. godine županijski pročelnik za gospodarstvo. Predsjednik Savjeta za gospodarstvo i europske integracije SDP-a Krapinsko-zagorske županije. Oženjen je i otac dvoje djece.


Siniša Hajdaš Dončić je i  prije izbora za župana Krapinsko-zagorske županije (2009.) bio iznimno uspješno obnašao je i dužnost direktora Zagorske razvojne agencije u koju je došao s mjesta županijskog pročelnika za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam i komunalne djelatnosti.

Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskog fakultetu u Zagrebu, a usavršavao se u SAD-u, Slovačkoj i Bugarskoj u područjima lobiranja u EU, poduzetništvu i poslovnim zonama te marketingu poslovnog sektora.

Voditelj je međunarodnih projekata u programima Interreg IIIa, USAID, sudjelovao je u izradi znanstveno-stručnih razvojnih studija. Viši je predavač na visokim poslovnim školama u Zagrebu. Autor je više publikacija, znanstvenih i stručnih radova.

Jedan je od osnivača i pokretača međunarodnog filmskog festivala u Velikom Taboru.

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu predao je doktorsku disertaciju iz područja ekonomije, naziva Turistički klaster kao model endogenog lokalnog razvoja, a koju će i braniti u svibnju ove godine.

Hajdaša će kao župana Krapinsko-zagorske županije kao vršiteljica dužnosti župana zamijeniti sadašnja zamjenica župana za društvene djelatnosti i županica u prošlom mandatu, Sonja Borovčak.

VEZANA VIJEST:

ŽUPAN SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ: "Dolaskom nove Vlade dolaze i bolji dani za Zagorje"

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook