Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: U Mariji Bistrici održana 20. smotra Učeničkih zadruga KZŽ. Evo tko su pobjednici


OŠ Marija Bistrica bila je domaćin 20. smotre učeničkih zadruga KZŽ. Po prekrasnom vremenu smotra je održana u petak 10. svibnja na središnjem trgu u Mariji Bistrici, a sudjelovalo je 17 učeničkih zadruga, koje su na ovaj način prezentirale svoj rad, ali i posjetiteljima ponudili neke od svojih proizvoda na prodaju.

Održana je i mala svečanost otvorenja, a tom su prilikom sve sudionike i posjetitelje pozdravili ravnatelj škole domaćina OŠ Marija Bistrica Dominik Karajić, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i kao izaslanica župana KZŽ Željka Kolara Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade KZŽ Martina Gregurović Šanjug.

Himnu je na početku otpjevala učenica Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica Leda Fulir, a programu su još nastupili učenici Posebnog razrednog odjela OŠ Marija Bistrica i Klara Gabud na flauti, učenica Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica.

Nakon otvorenja, članovi Učeničkih zadruga na štandovima su prezentirali svoj rad, a kako je smotra i natjecateljskog karaktera, sve su pomno nadzirale i članice Stručnog povjerenstva Ivanka Jagečić, Ivanka Švaljek i Maja Koprivnjak.

Prema njihovoj listi vrednovanja prvo mjesto osvojila je UZ Radobojski guci i trpuci iz OŠ Side Košutić Radoboj, druga je bila UZ Z'ORO SŠ Oroslavje, a treća UZ Plavi trnac Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Pored njih predstavile su se i Učeničke zadruge: Srčeke OŠ Marija Bistrica, Božićnica OŠ Josipa Broza Kumrovec, Đurđice OŠ Đurmanec, Djetlić Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, Glažuta OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli, Košarice Područne škole Dubrovčan, OŠ Veliko Trgovišće, Matije Gupca, iz istoimene osnovne škole, Pinklec OŠ Zlatar Bistrica, Sova Centra za pružanje usluga u zajednici Zagorje, Bedekovčina, Začretko OŠ Sveti Križ Začretje, Zajček Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda, Budinščina, Zlatharija SŠ Zlatar, Zlatka OŠ Ante Kovačića Zlatar i Zvirek veselja OŠ Krapinske Toplice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook