Prethodni članak
Sljedeći članak

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji osigurava studiranje usmjereno novim izazovima u turizmu

Studirati turizam i ugostiteljstvo znači imati dinamično i kreativno obrazovanje uvijek prilagođeno novim potrebama koje nameće suvremeno turističko tržište. Hrvatska je zemlja bogata resursima koji su temelj za turističku ponudu, ali isto tako resursna osnova koja pripada lokalnoj zajednici mora se znati preobraziti u održivu, inovativnu i kvalitetnu turističku ponudu. Za takve aktivnosti potrebna su znanja i kompetencije koje se mogu ostvariti na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilišta u Rijeci, jedina je visokoškolska ustanova u Hrvatskoj u potpunosti usmjerena na edukaciju kadrova u turizmu i hotelijerstvu kao i znanstveno-istraživačke aktivnosti u istom području. Fakultet je smješten kraj samog mora u Opatiji, kolijevci hrvatskog turizma koja ove godine slavi 180 godina organiziranog turizma. Na jedinstvenoj lokaciji uz samo more, Fakultet je riznica znanja, istraživanja i studentskih aktivnosti. Nastava se ne odvija samo u Opatiji već i u Studijskom centru Zabok i na taj način pruža bezbroj mogućnosti za studiranje. Fakultet je ponosan na preko 60 godina tradicije obrazovanja visokoškolskih kadrova za turizam u turizmu i ugostiteljstvu što je ostavilo neizbrisiv trag u kvalitetnom razvoju hrvatskog turizma.

Fakultet nudi upis na prijediplomski sveučilišni studij Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu koji ima dva smjera Menadžment u turizmu i Menadžment u hotelijerstvu te prijediplomski sveučilišni studij Menadžment održivog razvoja. Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu je studij koji se može upisati u redovnom (izvodi se u Opatiji) i izvanrednom statusu (izvodi se u Studijskim centrima Zabok i u Opatija). Smjer Menadžment u hotelijerstvu se od 2022. godine može upisati i na engleskom jeziku i to kao redovni studij. Svjetska turistička organizacija (UN Tourism) studijskom je programu Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu dodijelila certifikat kvalitete UNWTO TedQual za razdoblje 2020. – 2024. UNWTO. Menadžment održivog razvoja je prijediplomski studij koji se izvodi u Opatiji u redovnom i izvanrednom statusu. Osim prijediplomskih studija Fakultet nudi i četiri diplomska studija i to: Marketing u turizmu, Menadžment u turizmu, Menadžment u hotelijerstvu te online studij Održivi razvoj turizma. Osim toga na Fakultetu se izvodi i združeni stručni diplomski studij Master Of Sustainable Outdoor Hospitality Management. Ovdje studenti mogu upisati studij s fokusom na strateško upravljanje u kampovima koji zajedničke izvode Sveučilište u Bredi, BUas (Nizozemska), Sveučilište u Gironi, UdG (Španjolska) i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Studentima Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu osiguravaju se predavanja stručnjaka iz prakse, različite dodatne edukcije i programi, terenske nastave te sudjelovanje u znanstvenim i stručnim projektima. Studenti su aktivni i u cijelom nizu vannastavnih aktivnosti kao što su npr. organizacija studentske konferencije Wave4Tourism, Humanitarni dani sporta, Bal hotelijera u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, ili Adio Ika, opraštaj od generacija studenata koji su završili Fakultet. Potrebno je istaknuti i rad Eko odbora u kojem su angažirani studenti svih godina koji promiče i provodi projekte održivog razvoja. U nastavnom procesu su osobito važni bivši studenti Alumni koji omogućuju povezivanje Fakulteta s realnim sektorom i time pridonose kvalitetnijoj pripremi studenata za tržište rada.

Fakultet nadalje nudi cijeli niz cjeloživotnih programa, dva doktorska sveučilišna studija: Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu i Menadžment održivog razvoja te sveučilišne specijalističke studije. Doktorandi Fakulteta stječu najvišu razinu kompetencija kroz sustavno organizirana znanstvena istraživanja i kvalitetno mentorstvo te kontinuirano partnerstvo u svim istraživačkim izazovima.
Svi koji žele upisati prijediplomske sveučilišne, diplomske ili doktorske studije te cjeloživotne programe te svojim znanjem i kompetencijama konkurirati na tržištu rada preporučamo da pogledaju Internet stranice: https://fthm.uniri.hr/ i da se odluče za upis na Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Studirajte u Opatiji, kolijevci hrvatskog turizma!

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook