Prethodni članak
Sljedeći članak

Županica Hubicki primila malog župana

Vlasta Hubicki, županica Krapinsko-zagorske županije danas je u svojem uredu primila župana osnovnoškolaca Krapinsko-zag


Vlasta Hubicki, županica Krapinsko-zagorske županije danas je u svojem uredu primila župana osnovnoškolaca Krapinsko-zagorske županije Frana Košeca. Županica je malom županu poklonila mobitel i knjige, te ga posjela na svoje mjesto u Uredu Župana Krapinsko-zagorske županije.

Mali župan dolazi iz 8b razreda Osnovne škole u Mariji Bistrici, otkud je i županica, a s njim su došle i njegova mentorica i ravnateljica škole. Prilikom prijema mali župan Fran Košec je predstavio svoj program, te se zahvalio županici na prijemu.

Na prvo mjesto svojeg programa stavio je nadogradnju svoje škole koja bi trebala dobiti veću knjižnicu, bolju informatičku radionicu i garderobu čime bi se omogučio rad u jednoj smjeni, a zatim humanitarnu akciju skupljanje cedevite za djecu s posebnim potreba u Bistri koju je već pokrenuo. Također mu je prioritet rješavanje problema stajališta i parkinga školskog autobusa zbog čega se stvara velika gužva na vrlo prometnoj cesti što predtavlja opasnost za djecu iz njegove osnovne škole. Organizirao je akciju prikupljanja papira, a zarađeni novac se umjerava na opremanje sportske dvorane, a planira organizirati stručno predavanje o ovisnostima i štetnosti cigareta, alkohola i droge, te prigodom Božića planira posjetiti Dom za starije i nemoćne u Mariji Bistrici.

Na kraju je Fran Košec dodao da županica Vlasta Hubicki odlično obavlja svoj posao i nema zamjerki na njezin rad, a ukoliko bi on bio na mjestu pravog župana posvetio bi još više pažnje školama jer su one naša budućnost.

Županica se zahvalila malom županu na posjetu i poželjela mu puno sreće i uspjeha u njegovom jednogodišnjem mandatu, te također da sutra na Dječejm saboru znanja što bolje predstavi svoju županiju, njezine posebnosti, ljepote, ali da i upozori na neke probleme.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook