Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Proslavili četrdeset godina postojanja

Otvorena ribička sezona ŠRD-a Šaran Marija Bistrica


U subotu 27. travnja otvorena je ribička sezona Športskog ribolovnog društva ''Šaran'' Marija Bistrica. Tradicionalno otvorenje je priređeno na ''Cukorovom bajeru'' u Poljanici Bistričkoj. Druženje, uz ugostiteljsku ponudu, nezaobilazni fiš i domaći glazbeni sastav potrajalo je cijeli dan.

No, ovo je ujedno bila i posebna prilika, jer je ŠRD Šaran obilježio i 40 godina postojanja. Tom prilikom podijeljena su i priznanja, koja je dodijelila tajnica Športsko ribolovnog saveza KZŽ Ljerka Kahlina, koja je ujedno bila i predstavnica Hrvatskog športsko ribolovnog saveza. Na maloj svečanosti aktualni predsjednik Andrej Čiček zahvalio je posebno osnivačima društva, od kojih su neki i prisustvovali svečanosti, kao i naj dugovječniji predsjednik Ivan Lacković, koji se prisjetio samog osnivanja i prvog predsjednika Ljubomira Sentea.

Nakon Sentea upravo je Lacković bio predsjendik u četiri mandata. Lacković je naglasio da je u prvim godinama bilo puno teškoća u djelovanju, ali je bilo i preko 200 članova, a iskazao je zadovoljstvo što je društvo opstalo do danas. Uz njega od osnivača prisutni su bili Mladen i Velimir Šiltić te prvi blagajnik u povijesti društva Branko Odorjan. Tajnica županijskog saveza Ljerka Kahlina pohvalila je rad društva, a onda i dodijelila priznanja.

Tako su priznanja ŠRS KZŽ za zasluge u radu dobili: Đaneta Čiček, Marinko Majdak, Ivan Kuntić, Stjepan Pezić i Andrej Čiček, koji je kao predsjendik primio i priznanje za ŠRD ''Šaran'' uz 40. obljetnicu, koju dodjeljuje Hrvatski športsko ribolovni savez. Također, HŠRS dodjeljuje i dva posebna priznanja za zasluge, koje su dobili Mladen Šiltić i Darko Crnički, koji je također ostavi veliki trag u društvu, jedno vrijeme i kao predsjednik. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook