Prethodni članak
Sljedeći članak

Županijskim i gradskim službenicima po 2000 kuna božicnice

Bliži se kraj godine kada se u mnogim poduzećima zbrajaju poslovni rezultati. U božićno vrijeme darivanja gotovo sva zag


Bliži se kraj godine kada se u mnogim poduzećima zbrajaju poslovni rezultati. U božićno vrijeme darivanja gotovo sva zagorska poduzeća isplatit će i prigodne božićnice. U našoj maloj šetnji po Zagorju, istražili smo tko će i koliko dobiti.

Najdarežljiviji će biti oni koji najuspješnije posluju. Tako će Tondach iz Bedekovčine svojim zaposlenicima isplatiti 50 posto prosječne plaće što će u prosjeku iznositi oko 4000 kuna bruto.

Vetropack Straža podijelit će svima jednako, bruto iznos od 3200 kuna. Ove godine dobro će proći i radnici zabočkog Trgocentra kojima će biti isplaćeno 60 posto od prosjećne plaće, dodatnih 700 kuna te još paket u vrijednosti od 350 kuna. Pakete će također dobiti i umirovljenici.

U zabočkom M-profilu zaposleni će dobiti po 2000 kuna, radnici pregradskog Kostel prometa dobit će 1000 kuna plus bon od 400 kuna, a po tisuću kuna će dobiti i radnici KTC-a te Gorupa d.o.o. Zaposleni u Termama Tuhelj dobit će najmanje 500 kuna plus poklon, a radnici krapinske Kotke pak 300 kuna.

Najveći dio zaposlenih u županijskim službama, gradovima i općinama i javnim poduzećima uglavnom će dobiti božićnice do neoporezivog dijela od 2000 kuna. Tako će zaposlenici Županije te djelatnici Županijske uprave za ceste dobiti dvije tisuće kuna, zaposleni u Zagorskoj razvojnoj agenciji 1200 kuna, u zagorskoj Turističkoj zajednici 600 kuna.

Zagorski vodovod isplatit će 1000 kuna, dok će komunalna i gradska poduzeća poput Krakoma, Pekoma i Zagorskog metalca isplatiti po tisuću kuna.

Neki koji posluju s teškoćama poput zlatarbistričkog Elcona neće isplatiti ništa, u nekim poduzećima koje smo nazvali, primjerice u Schiedelu iz Novog Golubovca božićnica je poslovna tajna, neka još osluškuju druge, pa kako će drugi, tako ćemo i mi , a neki poput Presečki grupa još čekaju gazdu da se vrati sa Sredozemlja.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook