Prethodni članak
Sljedeći članak

'ŽENE ZA ZAGORJE': Sporazum potpisalo 19 projektnih partnera

Riječ je o projektu vrijednom 9,9 milijuna kuna, kojeg provodi GDCK Krapina, u kojem je zaposleno 50 žena koje skrbe za 250 korisnika, osoba treće životne dobi


U Krapini je danas održana uvodna konferencija u provedbi projekta 'Žene za Zagorje', odobrenog u sklopu poziva Ministarstva rada i mirovinskog sustava „Zaželi – Program zapošljavanja žena“, u okviru Europskog socijalnog fonda. Ovom je prilikom Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta potpisalo 19 projektnih partnera.

Riječ je o projektu vrijednom 9,9 milijuna kuna, kojeg je prijavitelj i provoditelj Gradsko društvo Crvenog križa Krapina, a 100 posto financiran je iz sredstava Europske unije u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., odnosno 85 posto je sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz državnog proračuna RH.

Projekt traje 30 mjeseci i provodi se na području 13 općina i gradova, s područja djelovanja gradskih društava Crvenog križa Krapina, Pregrada i Klanjec.  - Već je zaposleno 50 nezaposlenih žena koje rade od 1. kolovoza ove godine. 25 žena zaposleno je  na području GDCK Krapina, 13 na području GDCK Pregrada i 12 na području GDCK Klanjec. U Krapini one skrbe za 125 starijih i nemoćnih osoba, na području Pregrade za 65, a na području Klanjca za 60 osoba koje su u potrebi. Žene pružaju potporu i podršku za kranjih 250 korisnika koje smo zajedno identificirali s našim partnerima, Centrom za socijalnu skrb, socijalnim vijećima gradova i općina i Crvenim križevima – istaknuo je ovom prilikom ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina Davor Šimunović.

Korist projekta je višestruka, jer se zapošljavaju teže zapošljive skupine žena koje iz određenih razloga nisu radile i zbog godina teško mogu naći posao, a s druge se strane pomaže osobama treće životne dobi koje su u potrebi. – GDCK Krapina može se pohvaliti  dugogodišnjim iskustvom provođenja projekta Pomoć u kući, pa i usluga te pomoći  preko centara za socijalnu skrb. Ovo je samo jedna nadogradnja, pa imamo i veći obuhvat osoba treće životne dobi, koje zbog određenih razloga možda nisu u mogućnosti preko rješenja centra za socijalnu skrb se uključiti u projekt. Važnost projekta i njegova vrijednost je i što ide kroz Crveni križ, jer mi u svom statustu i načelima imamo te postulate pomaganja starijim osobama, pa naše djelatnice na terenu detektiraju i druge potrebe korisnika, to su možda potrebe za nekom odjećom, hranom, bijelom tehnikom, pa Crveni križevi na ovom području osiguravaju i ono dodatno, što se ne može dobiti kroz projekt – istaknuo je Šimunović.

Važno je istaknuti da će žene zaposlene u projektu kroz dvije godine završiti obrazovanje za zanimanje njegovateljice starijih i nemoćih osoba u trajanju od 500 sati, 170 nastave i 50 sati vježbe u Krapini, Pregradi i Klanjcu. - Dakle cilj je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, a potiče se i kvaliteta života kranjih korisnika. Nakon ovih 500 sati obrazovanja te će žene, kad opet dođu na Zavod za zapošljavanje, biti konurentnije na tržištu rada i prije će naći posao – dodao je ravnatelj Šimunović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Od 12:45 sati autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je za sav promet.   Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su: -autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je Gračaca, Kar...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program