Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorje sve dobiva na kapaljku

ZLATAR BISTRICA – Vodstvo zagorske organizacije Autohtone hrvatske seljačke stranke (A – HSS), koja u koalic


ZLATAR BISTRICA – Vodstvo zagorske organizacije Autohtone hrvatske seljačke stranke (A – HSS), koja u koaliciji sa savezom predvođenim SDP – om, obnaša vlast u Županiji, održalo je u ponedjeljak konferenciju za novinare. Glavna tema konferencije bila je poljoprivreda, ali su se A – HSS – ovci dotakli i drugih aktualnosti.

„ U našoj zemlji, prema službenim podacima Državnog zavoda za statistiku, nastavlja se opći trend stagnacije proizvodnje poljoprivrednih proizvoda i usluga pa u nekim proizvodima ne ostvarujemo prosječnu proizvodnju kakva je bila u razdoblju 1930 - 1939. godine (!). Kroz postojeće brojne institucije vezane za poljoprivredu nije se gotovo ništa učinilo, a nije se ni osmislila strategija za kojom vapi naša poljoprivreda, posebno zagorska „, naglasio je predsjednik ŽO A – HSS – a Stanko Majdak.

Ahaesesovci su predložili da se seljaci adekvatnije organiziraju i to preko zadruga udruženih u zadružni poslovni savez, a uz stručnu i finaancijsku pomoć lokalne, regionalne i državne vlasti

„ Mi smo za poticijaje po grlu stoke. Poticaji sada pokriva ju samo 20 posto troškova proizvodnje. Zato se i protivimo promjenama zakona po kojima će pravo na poticaj imati samo oni koji su u sustavu PDV – a, što znači da će bez spasonosnih poticaja ostati 90 posto poljoprivrednih proizvođača „, istaknuto je na konferenciji. A – HSS – ovci su bili posebno kritični što se odnosa državne vlasti prema Zagroju tiče.

„ Zagorju se daje na kapaljku ili ne daje ništa. Zagorje je u svim segmentima državne (ne) brige zadnja rupa na svirali „ zaključio je Majdak uputivši javni apel državnoj vlasti da promijeni odnos prema najzelenijoj pokrajini.

Tekst i snimka : Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook