Prethodni članak
Sljedeći članak

Djed silovao četverogodišnju unuku, u pritvoru čeka suđenje

Na Županijskom sudu u Zlataru će krajem studenog biti održano prvo ročište za spolni odnošaj s djetetom. Druga rasprava,


Na Županijskom sudu u Zlataru će krajem studenog biti održano prvo ročište za spolni odnošaj s djetetom. Druga rasprava, zatvorena za javnost, slijedi 10. prosinca. Jesu li to ročišta vezana uz najnovije bestijalano seksualno zlostavljanje četverogodišnjakinje s područja Zagorja, koju je silovao vlastiti djed (71), da se tek naslutiti.
No, vrlo vjerojatno jest jer je djed od prošlog tjedna u pritvoru, a suđenje mora biti brzo i učinkovito, dok o eventualnim drugim, sličnim slučajevima nema nikakvih informacija.

Prema neslužbenim informacijama, djed nije jednaput silovao malenu: činio je to kad mu se prohtjelo, u blizini kuće, plašeći je divljim zvijerima, vezivanjem, tko zna čime sve ne.

Klupko se odmotalo kad je majka odvela dijete lokalnoj liječnici, koja je zaključila da je posrijedi zlostavljanje Hitno je obrađena u bolnici, odakle su pak alarmirani policajci. Ludi je starac ulovljen.

Nakon ispitivanja, odmah mu je određen pritvor, a tamo će biti i do suđenja. Ostale okolnosti tek treba utvrditi. U slučaj se trebaju uključiti i sve ostale službe, socijalna skrb, psiholozi.

Kako doznajemo praksa je to koja se i kod nas u zadnje vrijeme uobičajila i ne treba nikoga vući za rukav da bi nešto poduzeli. Ostalo će reći sud.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook